Zamieszczone przez Adrian
Mechanizm wycieraczki tylnej combi
Zwiń
X
-
Mechanizm wycieraczki tylnej combi
Już mnie krew zalewa :evil: z tą wycieraczką znowu ukręcił mi się w środku mechanizmu ten pirdzielony kikut co z niego wytryska .... :diabelski_usmiech woda.To jest chyba najgorszy wynalazek jaki widziałem.Wystarczy że woda w zimie lekko przymarznie i włączy się wycieraczkę tylnią i na bank ukręci tego kikuta .Mam więc pytanie gdzie i czy można kupić sam mechanizm bez elektryki?I gdzie wogóle można kupić taniej , bo za nowy rządają kosmicznej ceny.
-
-
Czyli Ty masz spryskiwacz z dolu?? A moze inaczej zrobic. Zalozyc 3 swiatlo stop z wersji polfcie tam, jest spryskiwacz na gorze w nim.
Widze, ze to przelozenie bylo wymuszone przez klientow. Czyli czasem jednak zaczynaja myslec logicznie.
A jak nie to, tak jak w maluchach robili. Wezyk i dysza na wycieraczke
Komentarz
-
-
Zgadza się od dołu mam spryskiwacz, a czy światło stopu wystarczy zmienić czy coś jeszcze trzeba?Bo to rozwiązanie chyba było by najlepsze i najtrwalsze.
[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 10:10 ]
Aha , trzecie światło stopu u mnie jest , i chodzi mi czy tylko trzeba zmienić z przed liftu na polifcie, czy wszystko będzie pasowało.
Komentarz
-
-
Dzięki za fatyge, chyba będę coś modził z 3 światłem.Bo nawet jak kupie nowy mechanizm to i tak go w niedługim czasie szlak trafi.Chyba ASO musiało mieć dużo awari tego typu że zmienili po lifcie poprowadzenie wody w inne całkiem miejsce, o niebo lepsze niż to co jest u mnie w mechaniżmie.Nie dość że pujdzie dysza spryskiwacz to woda daje do środka elektroniki, i w niedługim czasie elektronika pójdzie w pi....
Komentarz
-
-
marek78
jesli to jest patent jak w golfie mk3 - to po prostu zaciera sie ta rurka plastikowa w tej rurce - tam oprocz zakupu nowej - wystarczyło troszke rozwiercic ten otwor i był juz spokoj
Komentarz
-
Wszystko się zgadza oprócz plastiku.Tam jest rurka miedziana która stoi na baczność ciągle , a siłownik obraca się dookoła niej.Jak troche zostanie wody między rurką a silnikiem to poprostu zamarzając po włączeniu wycieraczki siłownik rozwala tą rurkę.I w najlepszym przypadku spryskiwacz spryskuje razem z siłownikiem zamiast stać w jednym miejscu.
Komentarz
-
-
marek78
czyli to co jest na rysunku wyzej z nr 5 jest miedziane???? az sie wierzyc nie chce , ale skoro miedz to wcisnac dysze wczesniej na smarze dosc gestym - wtedy nie ma bata - woda nie podejdzie
Komentarz
Komentarz