Mechanizm wycieraczki tylnej combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grisza85
    Drive
    • 2005
    • 84

Zamieszczone przez Adrian
    team-am, jeśli robiłeś to w ASO to masz dwa lata gwarancji więc niech wymieniają.
    Czujnik wymienialem we własnym zakresie ale kupiony w ASO, jutro poszukam faktury. Tylko czy nie bedzie tak ze oddam na gwarancji i bede czekac iles tam czasu i bede miał uziemiony samochod?
  • henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

Już mnie krew zalewa :evil: z tą wycieraczką znowu ukręcił mi się w środku mechanizmu ten pirdzielony kikut co z niego wytryska .... :diabelski_usmiech woda.To jest chyba najgorszy wynalazek jaki widziałem.Wystarczy że woda w zimie lekko przymarznie i włączy się wycieraczkę tylnią i na bank ukręci tego kikuta .Mam więc pytanie gdzie i czy można kupić sam mechanizm bez elektryki?I gdzie wogóle można kupić taniej , bo za nowy rządają kosmicznej ceny.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Czyli Ty masz spryskiwacz z dolu?? A moze inaczej zrobic. Zalozyc 3 swiatlo stop z wersji polfcie tam, jest spryskiwacz na gorze w nim.

Widze, ze to przelozenie bylo wymuszone przez klientow. Czyli czasem jednak zaczynaja myslec logicznie.

A jak nie to, tak jak w maluchach robili. Wezyk i dysza na wycieraczke
      Spritmonitor.de

Komentarz

• henio
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 631

Zgadza się od dołu mam spryskiwacz, a czy światło stopu wystarczy zmienić czy coś jeszcze trzeba?Bo to rozwiązanie chyba było by najlepsze i najtrwalsze.

[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 10:10 ]
        Aha , trzecie światło stopu u mnie jest , i chodzi mi czy tylko trzeba zmienić z przed liftu na polifcie, czy wszystko będzie pasowało.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Nie wiem, nie mialem potrzeby w zabawe z tym.

Tu masz rysunek jak to wyglada po lifcie. Dysza jest wymienialna.

W starym modelu istnieje cos takiego jak dysza, moze sama dysze mozna kupic i wsadzic, zamiast kompletu.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• henio
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 631

Dzięki za fatyge, chyba będę coś modził z 3 światłem.Bo nawet jak kupie nowy mechanizm to i tak go w niedługim czasie szlak trafi.Chyba ASO musiało mieć dużo awari tego typu że zmienili po lifcie poprowadzenie wody w inne całkiem miejsce, o niebo lepsze niż to co jest u mnie w mechaniżmie.Nie dość że pujdzie dysza spryskiwacz to woda daje do środka elektroniki, i w niedługim czasie elektronika pójdzie w pi....

Komentarz

jesli to jest patent jak w golfie mk3 - to po prostu zaciera sie ta rurka plastikowa w tej rurce - tam oprocz zakupu nowej - wystarczyło troszke rozwiercic ten otwor i był juz spokoj

Komentarz

• henio
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 631

Wszystko się zgadza oprócz plastiku.Tam jest rurka miedziana która stoi na baczność ciągle , a siłownik obraca się dookoła niej.Jak troche zostanie wody między rurką a silnikiem to poprostu zamarzając po włączeniu wycieraczki siłownik rozwala tą rurkę.I w najlepszym przypadku spryskiwacz spryskuje razem z siłownikiem zamiast stać w jednym miejscu.

Komentarz

czyli to co jest na rysunku wyzej z nr 5 jest miedziane???? az sie wierzyc nie chce , ale skoro miedz to wcisnac dysze wczesniej na smarze dosc gestym - wtedy nie ma bata - woda nie podejdzie

Komentarz

Pracuję...