Okej. Generalnie dzięki za opinie. W takim razie rozejrzę się za odpowiednim gazownikiem.
Z ostatnich rzeczy:
Zamieszczone przez blind_walker
Zamieszczone przez witachu
wymienic na start swiece z kablami WN
W 1,8T nie ma kabli WN, są 4 osobne cewki na świecach. One również przy zamontowaniu instalacji gazowej lubią się odezwać. W AUM często można się załapać na akcje serwisową. Nie wiem jak to jest w ARX
O co chodzi z załapaniem się na akcję serwisową, jest to robione przez ASO? Można to jakoś sprawdzić, kiedy są oferowane takie akcje? oraz jakie samochody obejmuje?
sprawdz czy łapiesz sie akcje serwisowa cewek(cewki po numerach)najlepiej podjechac do ASO.kilka setek w kieszeni chyba że juz auto jest po akcji.
wpisz to vin moze cos pokarze. http://www.skoda-auto.pl/akcje-przywolawcze
1 cewki wymień dopiero jak będziesz miał "misfire" na cylindrach (kupić możesz ale nie ma sensu wymieniać jak działają sare - cewki padają średnio co 180000km - najtaniej kupisz w ASO, poważnie w ASO płaciłem mniej niż na allegro)
2 Co do akcji serwisowej to jedna wielka ściema: brałem udział w takiej akcji gdzie KIEROWNIK SERWISU zapwniał mnie że wymienią cewki... nie będę używał nie cenzuralnych słów ale >2h w plecy i żadnych cewek nie wymienili (miałem stare w aucie ale stwierdzono że darmowa wymiana przysługuje tylko autom na gwarancji a akcja tyczy samego sprawdzenia czy błędy wciąż u mnie występują czy nie... do Polski przyleciałem na całe 3 dni więc strata tych 3h naprawdę bolała bo pisałem tym .... że VCDS mam i umię obsgługiwac więc wiem że po wymianie we własnym zakresie cewek błędów nie mam.
Cóż - na bardzo długi czas to moja ostatnia wizyta w ASO
W ramach ciekawostki: dzwoniłem do ASO, dowiedziałem się, że poprzedni właściciel zza zachodniej granicy uczestniczył w akcji wymiany cewek w 2011 roku i rzekomo komplet został wymieniony. Oby, bo chwilowo nie chce m się sprawdzać. Z drugiej strony czemu miałbym im nie wierzyć, może te akcje serwisowe czasami są skuteczne...
Komentarz