bezduszny, pisales o przewagach no wiec akuat w tym wypadku te przewagi 0W-40 widac dosyc slabo, poza tym producent nakazuje mi lac vw 504 i w zasadzie to tylko rozne 5W-30 spelniaja te norme.
Militec do silnika ?
Zwiń
X
-
HeHe
"NIGDY NIE WIERZ STATYSTYKOM I TESTOM KTORYCH SAM NIE FALSZOWALES"
Wszystkie moje auta jezdzily na olejach 5w40 i nigdy nie bylo klopotow.
W mojej ksiazce obslugi pisze wyraznie jaka norme oleju nalezy stosowac, oraz ze stosowanie dodatkow do paliwa badz oleju powoduje utrate gwarancji!
Jezeli ktos chc to niech stosuje, mnie to nie rusza.
Ale zeby wmawiac komus dobre efekty to trzeba cos wiecej niz 300kkm,
tyle powinno dzisiaj zrobic kazde auto odpowiednio uzywane!
darek
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Piotr_Tbezduszny, pisales o przewagach no wiec akuat w tym wypadku te przewagi 0W-40 widac dosyc slabo, poza tym producent nakazuje mi lac vw 504 i w zasadzie to tylko rozne 5W-30 spelniaja te norme.
Subaru (nie wiem czy wszystkie SAO) stosuje oleje Valvoline 5/30 do wolnossaków ale do turbo już 5/40.
Komentarz
-
bezduszny
Piotr_T, mam ten sam silnik co u Ciebie w samochodzie żony... i tez po pierwszym 1k zalałem Statoila 5/30.
Po 15k zalałem już 5/40 z obawy właśnie o turbinę. Do czasu jak jeździsz normalnie można śmiało lecieć na 5/30.... natomiast jak już trochę podkręcisz lub zaczniesz ostro jeździć to może (ale nie musi) się tak stać... że "30" może być za słaba i turbina straci smarowanie.
To takie troche "dmuchanie na zimno" z mojej strony.... i nie musisz też tak samo robić
Komentarz
-
hmm ja zawsze tez bylem sceptycznie nastawiony do tego typow wynalazkow (i chyba nadal jestem :P )
a;e poczytajcie sobie ta stronke
i najciekawszse jest fragment odnosnie uzytkownikow tego
MILITEC-1: Użytkownicy
ABB Power Equipment
AIRCO Industries
Alabama River Pulp
Alphin Aircraft
Amoco Briggs & Stratton Motors
Canon USA
Caterpillar
City of Chicago
City of York
Municipal Water Department
PA, Water Department
Colt Colemman
Electric Generators
Daily Press-Newport News,
VA Detroit Diesel Co. Corporation
Dupont Exxon Corporation
GM-Buick-Oldsmobil-Cadillac
Flint Div.
GM-Chevrolet
GM-Pontiac
Hawaiian Electric
Homelite Pumps
James River Corporation
Juki Union Standard
Maryland State Police
McDonnell Douglas
Mercedes Benz-Brazil
Michelin Tire Co.
Mountaineer Gas
New River Electric
Olin Corp.
Pennsylvania State Police
Potomac Electric Power Company
Public Service Electric & Gas
Royal Canadian Mounted Police
Sae Jin Stone-Korea
Schlumberger
Shell Chemicals
Siemens Corp.
Toyota-Japan and Thailand
Uncle Ben's
Union Carbide
U.S. Army and Navy
Washington Metro
Area Transit Authority
West Point Pepperill
Boeing
NASA
FBI,DEA,CIA SNCF i TGV
nie wiem jak mozna to sprawdzic ale jesli na lodzial podwodnych no i w wojsku amerykanskim to sie stosuje
to cos chyba mowi to o produkcie (tylko tak jak pisze nie wiem czy te dane sa prawdziwe czy poprostu firma nie robi jakis przeketow)
alboten fragment
W 1992 roku komitet nadzwyczajny General Motors (największy producent samochodów na świecie) przyjął i zalecił używanie MILITEC-1 w własnych procesach produkcyjnych.
wiec nie wydaje mi sie zeby to byul kolejny motodoktor itp wynalazki!!
Komentarz
-
-
bezduszny
To zadzwoń do salonu Opla... i zapytaj, czy jeżeli zalejesz ten produkt do silnika GM to tracisz gwarancje czy nie.
Czy w wypadku awarii będzie to brane pod uwagę w przypadku uznania lub nie reklamacji... ?
[ Dodano: Czw Lut 15, 2007 16:46 ]
Zamieszczone przez chester121Mercedes Benz-Brazil
Komentarz
-
bezduszny
Komentarz
-
Odgrzewam temat.
Moja Octa ma niewiele ponad 9000 km i już poprosiła o dolewkę. Jako, że zalany był w niej Shell dokupiłem Shell Helix Ultra Diesel i dolałem pół litra oraz jakieś 100 ml Militeca. Nie wiem jeszcze jak wpłynie na PD ale na Common Rail nie miało zgubnego wpływu. Turbinkę w Fiacie miałem już troszkę zmachaną, po zalaniu milteca mniej dymił, chyba ciutkę lepiej wkręcał się na obroty (może uległem autosugestii).
Z tego co chwalą się na stronie to Militec jest używany przez Shell Chemicals- pewnie jako uszlachetniacz? Czyli więcej uszlachetniacza w oliwie nie zaszkodzi.
Z tego co wiem to niektóre fabryki używają tego produktu w przekładniach (jako dodatek oczywiście).
Zobaczymy czy dodatek militeca coś w Octavii zmienił- mam nadzieję że przestanie jeździć na oleju.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Mam wrażenie że z Militecem jest podobnie jak z efektem placebo.Jeśli jakiejś grupie chorych podać cukrowe granulki mowiąc że to nowy rewelacyjny preparat leczniczy to to pewien procent chorych twierdzi że po jego zażywaniu czuje się znacznie lepiej.
Jeśli chodzi o długą listę firm które używają Mili... to ja znam z autopsji podobną historię.
Pracowałem w firme która zamierzała wprowadzić na rynek Polski amerykańska farbę - cud,podobno rodem z NASA.Retoryka reklamówek była taka sama czyli US Army,NASA Armia Izraelska itd.Później dowiedziałem się żę ową farbę proponowano znanym firma do testowania zupełnie bezpłatnie aby potem natychmiast w folderach umieśćić info że ta firma stosuje ich produkt.Podobnie było z e znanymi instytutami naukowymi.Zamawiano u nich najprostsze i najtańsze badania aby potem napisać że ten zacny instytut przbadał ich wyrób .Oczywiście nic nie wspominając co to było za badanie i jakie były wyniki.
Nie mam pewności czy tak samo jest z Militecem ale czytając ich reklamówke skojarzyłem sobie z tamtą historia
Komentarz
-
Komentarz