Hubol, Alberto, Przeciez was nie oklamuje mam silnik AGR ma przejchane 210tys km. Jak ja kupilem teznie smigala tak dobrze, po wymianie przeplywki jezdzi super tzn ma leprze przyspieszenia i predkosc max jaka osiagnalem to ciut ponad 200. jak jechalem z ta predkoscia to na nawigacji pokazywalo 191. wiec nie ma duzych odchylen!
Prekosc dozwolona i spalanie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lisiaczekno wlasnie nie mam pojecia! co moz ebyc nie tak!!!!!!
tzn nie wchodze zle mnie rozumiesz tzn gdy osiaga 200km/h to ma jakies 4500 bo jakos tak sie zaczyna czerwone musze spjrzec dokladniej i ciutke pare milimetrwo brakuje i zaczyna sie czerwone pole!!
1. W Octavi nigdy nie byla montowna az tak krotka skrzynia zeby
przy 190kmh miec 4500obr.
Wg. katalogu najkrotsza dala by przy 191kmh 4000obr (215kmh przy 4500obr)
2. Mozliwe jest ze osiagnoles 190kmh, natomiast NIE WIERZE w to ze seryjny AGR na
5 biegu wykreci 4500obr na plaskim terenie.
darek
Komentarz
-
-
Qu..wa nie moge spac, przez ciebie przeszukalem polowe niemieckich stron,
i CHYBA MUSZE CIE PRZEPROSICops: , wybacz mi moj sceptyzm,
znalazlem na forum golfow skrzynie bardzo zadko montowana do Golfa4 z silnikiem AGR mianowicie DQY przelozenie glowne 61:18 5 bieg 0,837(chyba z traktora albo czolgu wyjete). To by dawalo realne 190kmh przy 4360obr.
Sprawdz oznaczenie twojej skrzyni.
To jedyna mozliwosc!
W twoim przypadku ekonomiczna jazda na trasie wachala by sie
miedzy 130-155kmh (3000obr-3500obr)
darek
Komentarz
-
-
a moja Fabia z 1.9 TDI ATD 101KM jechala jak dotychczas 180km/h mysle ze 200 poleci z tego co czułem to było troszke pod pedałem.. i chyba na obrotomierzu nie było 4 tys. Jak beda warunki to sprobuja ja rozpedzic na maksa:P tzn tak do 200
Oczyiwsice dodam ze przepływka zostla wymieniona na onwa (Pierburga-podobno dobre) no i obudowa kierwoniczki czy jakos tak
SKODA FABIA
1.9 TDI 101 PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspoloPodsumowanie:
1. W Octavi nigdy nie byla montowna az tak krotka skrzynia zeby
przy 190kmh miec 4500obr.
Wg. katalogu najkrotsza dala by przy 191kmh 4000obr (215kmh przy 4500obr)
2. Mozliwe jest ze osiagnoles 190kmh, natomiast NIE WIERZE w to ze seryjny AGR na
5 biegu wykreci 4500obr na plaskim terenie.
Mój seryjny AXR prz mocy zmierzonej u Marka na 121 KM, przekracza 200 km/h na autobani Stryków-Poznań. (tylko kierowca on board).
Komentarz
-
-
Panowie powiem tak: Nie dlugo wezme autko i przejade sie jeszcze raz! Dla uwiarygodnienia bede jechac z inna osoba i kaze zrobic tej osbie zdjecie licznika! Tak moze bedzie najlepiej!
Co do numerow skrzynie tez podam tylko za jakis czas. Autem jezdzi moj ojciec ja je zabieram tytlko czasami jak gdzies musze dalej pojechac! Ale dariuspolo, powiedz mi czy jesli bym mial montowana ta skrzynie co niby znalazles to znaczy ze kicha jest czy jak?Kurde jechac 600km i to nadodatek autostradami z predkoscia 130km/h to i tak masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najlepiej tzn najwygodniej jezdiz mi sie nia z predkoscia 150-170km/h ale sam juz nie wiem co o tym wszytkim myslec!
Komentarz
-
-
lisiaczek Zależy gdzie jedzesz 600km , po jakich drogach i ile ma cię to kosztować ...
U mnie 141km@339Nm i tak do około 190km/h przyspiesza normalnie ... potem się już zaczyna męczyć aczkolwiek wolnymi kroczkami maszeruje do przodu max 200km/h.Czy to normalne , że biedactwo ma już przy 190 dość :cry:chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Możliwe że masz bardzo dobrze wyskalowany licznik, w moim samochodzi <bardzo podobne wartości moment 333 NM moc 139 KM > do 195 rozpędza się płynnie, natomiast osiągniecie 215 z pozycji 195 km/h już troszke trwa ( z tym że pisze cały czas o wartościach podawanych przez licznik bo GPS przy 215 km/h -licznikowych wskazuje u mnie 208 km/h)OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
dariuspolo, Witam ponownie by odswiezyc temacik. Dzis tzn wczoraj jechalem trasa z Poznania do krakowa Autostradami polskimi. dosc nawet fajnie sie jechalo 446Km - zrobilismy w rowne 4godizny i 3 minuty- ale chodiz o cos innego daje zdjecie na dowod ile to moj silnik AGR ma obrotow przy predkosci 200km/h. powiedzice o co w tym wszytkim chodzi? czy to prawidlowo?. tu wklejam zdje3cie ty lko jak mozna tu wkleic foto jakies????
Komentarz
-
-
Dzida, Dzieki ci za pomoc! nie wiedzialem jak to wstawic!! nO I CO TERAZ POWIECIE KOCHANI NA TO CO WIDZICIE? Bo ja sam nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze powiem ze to jest zrobione zdjecie wczoraj z 4 doroslymi osobami na pokladzie . Ale czy faktycznie mam ta jaks dziwaczna skrzynie biegow ze na czerwone pole wchodzi mi? czy cos jest nie tak? jak to traktowac?
Komentarz
-
-
...jak na moje oko:
"znalazlem na forum golfow skrzynie bardzo zadko montowana do Golfa4 z silnikiem AGR mianowicie DQY przelozenie glowne 61:18 5 bieg 0,837(chyba z traktora albo czolgu wyjete). To by dawalo realne 190kmh przy 4360obr.
Sprawdz oznaczenie twojej skrzyni.
To jedyna mozliwosc!
W twoim przypadku ekonomiczna jazda na trasie wachala by sie
miedzy 130-155kmh (3000obr-3500obr)"
Jak chcesz to mam w domu lezec zebatki 5biegu z mojej skrzyni EGS(80kkm)
to by dalo 190kmh przy 4000rpm, ogulnie wydluzylo by to 5bieg 0 8,5%.
Mozemy sie dogadac 8)
Darek
Komentarz
-
-
cześć, chciałem się podłączyć do tematu i spytać jak to wygląda w przypadku seryjnego ASV? ile dla niego to normalne Vmax?
normalne=bez chipa
mam dwa auta peżota 90KM i skodę 110KM, jadę na dynoday się schamować i zczipować no ale między peżotem i skodą jest taka przepaść że może mi się błędnie wydaje że skodzinę mam już zczipowaną.
peżocik przy starcie żwawy ale dużo słabszy a skodą jak wyrwę to zawartość półki pod radiem ląduje od razu na podłodze.
Komentarz
-
-
lisiaczek jestem pod wielkim wrazeniem :shock: ze seryjne 90PS tak idzie. moze dostales niezly bonus od fabryki?
moja fabia ATD dla porownania jezdzi tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...338d559e1.html
jak widac jeszcze sporo jej zostalo do czerwonego pola
Komentarz
-
Komentarz