może by sie jechać wykapać http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=10166
odbój amortyzatora tył kombi
Zwiń
X
-
odbój amortyzatora tył kombi
Dzisiaj zauważyłem we wnęce koła, że widać srebrne tłoczysko amortyzatora tylnego w kombi. Zajrzałem głębiej, a tam odbój rozpruty prawie na całej długości i w ogóle się rozpada. Z drugiej strony jest tak samo.
Pytanie, czy da się wymienić sam odbój, bo amortyzatory jeszcze dobre,
czy jeżdżenie bez wymiany zaszkodzi amortyzatorom
czy do wymiany odboju trzeba wyjmować amortyzator (raczej tak)?
dziękuję za podpowiedziTDI ASV 140KM 300Nm
-
-
Re: odbój amortyzatora tył kombi
Zamieszczone przez Paweł TPytanie, czy da się wymienić sam odbój, bo amortyzatory jeszcze dobre,
czy jeżdżenie bez wymiany zaszkodzi amortyzatoromczy do wymiany odboju trzeba wyjmować amortyzator (raczej tak)?dziękuję za podpowiedzi
Koszt gumy 35 zł w ASO.
Jestem po takim zabieguPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Paweł Twystarczy tylko z góry odkręcić, nie trzeba wyciągać z dołu amortyzatora?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JaroSzMiałem wymieniane gumy parę dni temu i niestety mechanik wyciągał cały amortyzator. Ale to żadna większa filozofia i teraz sam bym to zrobił.
Bez wyjmowania amorka raczej ciężko go rozkręcić, a jest to nezbędne, żeby wymienić odbój.
Może miał chłop wprawę?
Swoją drogą przy jakich przebiegach poleciały wam odbojniki? U mnie przy 115kkm.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Wyciągał cały? To mnie "świnia" okłamałMusisz od amorka odkręcić "górę", żeby został sam kikut i wymieniasz odbój. Chyba ciężko byłoby robić to we wnęce na koło
A tak odkręcasz raptem jedną śrubę więcej.
Zamieszczone przez ===Tomy===przy jakich przebiegach poleciały wam odbojnikiJaroSz
Octavia 1.9 TDI '02 (podobno po chip-tuningu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JaroSzWyciągał całyMusisz od amorka odkręcić "górę", żeby został sam kikut i wymieniasz odbój. Chyba ciężko byłoby robić to we wnęce na koło
A tak odkręcasz raptem jedną śrubę więcej.
Dzięki za naprostowanie.
Zamieszczone przez JaroSzMoje wymieniałem przy 120 tys.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Paweł Todboje już wymienione, założone zamienniki 25pln szt. osłony amortyzatorów spadły niże i są założone z powrote, dzięki za pomocsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz