castagnet, osobiście nigdy nie słyszałem o tym problemie w BLS, co nie znaczy, że go nie ma, bo BLS i BXE mają takie same panewki
[o1] falowanie nawiewu dmuchawy
Zwiń
X
-
[o1] falowanie nawiewu dmuchawy
witam
od razu na wstepie zaznaczam ze szukalem opisow i czegos podobnego lecz niestety nie znalazlem ...
czy ktos z Was moze mi powiedziec jak zlokalizowac usterke jaka jest falowanie nawiewu ? raz dmucha mocniej raz slabiej i na obiegu otwartym i zamknientym tak samo jak i na klimie i bez... dodam tez ze od jakiegos czasu slysze dziwnie stukanie ze schowka a ze w nim nic nie ma to pewnie jest to z okolic, zagladalem pod schowek ale nic tam konkretnego nie zwrocilo mojej uwagi a wiec prosze ratujcie mnie i powiedzcie jak zlokalizowac i co wazniejsze jak naprawic ta usterke...
-
-
zacznij od obejrzenia tego na własne oczy moim zdaniem
tu masz filmik jak rozebrać / nasmarować dmuchawę
może coś ci się rzuci w oczy a to generalnie banalne zajęło mi z 15min (nasmarowanie) bo piszczało na wolnych obrotach już
Komentarz
-
-
no ja mam poduszke podlaczona do schowka i troche mi przeszkadza bo nie bardzo idzie mi odpiecie by schowek odlozyc dalej a tak troche przeszkadza ale ok teraz popatrzylem kilka razy i juz wiem ze faktycznie dwie wtyczki musze odpiac chociaz na filmiku sa trzy jeden kabelek zauwazylem ktory mi przeszkadzal juz nie bedzie jednak. lece do samochodu niedlugo znow tu sie pojawie, prosze Cie trzymaj kciuki za mnie ;D
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 14 14:33 ]
oki wszystko rozebralem ale czym to najlepiej wyczyscic ? u mnie to nie jest nawet strasznie brudne ani nie widze nic podejrzanego
Komentarz
-
-
zrobilem troche inaczej bo nie przeczytalem tego dopiero teraz po zlozeniu, wyczyscilem powierzchownie nasmarowalem smarem suchym w spray`u wszystko zmontowalem tak jak byc powinno podlaczylem i wlaczylem nawiew... i dalej to samo na obiegu zew dziwne stukanie jakby cos sie wlaczalo lub wylaczalo nawet gdy nawiew wylaczony i falowanie nawiewu... a na obiegu wewnetrzym tego nie bylo dzis slychac...
Komentarz
-
-
ok dzieki z braku czasu po swietach kupie i co zobacze to opisze dzieki d00lar za pomoc
[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 17:58 ]
nie dam rady sie jakos podlaczyc z kompem... nie idzie mi podlaczenie kabla do laptopa by dobrze z soba wspolpracowalo ;/ inaczej mowiac by go odpowiednio czytalo
[ Dodano: Sob 03 Maj, 14 21:54 ]
mam taki blad...
Control Module Part Number: 1U1 907 044 A
Component and/or Version: CLIMATRONIC C 2.0.0
Software Coding: 11000
Work Shop Code: WSC 31480
1 Fault Found:
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-10 - Faulty - Intermittent
co z tym zrobic ? ;// oraz mam jeszcze kilka innych ehh ;(
Komentarz
-
Komentarz