[o1] falowanie nawiewu dmuchawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krisop
    Classic
    • 2016
    • 5

castagnet, osobiście nigdy nie słyszałem o tym problemie w BLS, co nie znaczy, że go nie ma, bo BLS i BXE mają takie same panewki
    Witam - proszę o waszą opinie Obecnie mam 1,9 BKC ale chce zmienić na po lifcie 1,9 BXE 2009r Dużo czytałem na forach VW LEon czy OC II że te silniki maja wadę fabryczną - korbowód wychodzi bokiem słabe panewki Mam pytanie do was czy macie doświadczenia z BXE czy ktoś miał taki przypadek POZDRAWIAM
  • foqs
    Classic
    • 2013
    • 27

witam

od razu na wstepie zaznaczam ze szukalem opisow i czegos podobnego lecz niestety nie znalazlem ...

czy ktos z Was moze mi powiedziec jak zlokalizowac usterke jaka jest falowanie nawiewu ? raz dmucha mocniej raz slabiej i na obiegu otwartym i zamknientym tak samo jak i na klimie i bez... dodam tez ze od jakiegos czasu slysze dziwnie stukanie ze schowka a ze w nim nic nie ma to pewnie jest to z okolic, zagladalem pod schowek ale nic tam konkretnego nie zwrocilo mojej uwagi a wiec prosze ratujcie mnie i powiedzcie jak zlokalizowac i co wazniejsze jak naprawic ta usterke...

Komentarz

• d00lar
      Rider
      • 2014
      • 366

zacznij od obejrzenia tego na własne oczy moim zdaniem
      tu masz filmik jak rozebrać / nasmarować dmuchawę
      może coś ci się rzuci w oczy a to generalnie banalne zajęło mi z 15min (nasmarowanie) bo piszczało na wolnych obrotach już

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
      czipek by me >140 kucy
      OI by d00lar http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87010

Komentarz

• foqs
        Classic
        • 2013
        • 27

a czym wedlug Ciebie to najlepiej posmarowac ? w tygodniu zabiore sie do roboty bo w weekend nie bylo kiedy ;(

Komentarz

• d00lar
          Rider
          • 2014
          • 366

oni tma pokazywali chyba jakiś olej
          ja to wpierw jakimś odrdzewiaczem psiknąłem
          a po 5min konkretnie smarem w sprayu
          u ciebie jak nie piszczy to tak prewencyjnie...
          ale poprostu może zauważysz coś co może powoduje twój problem
          czipek by me >140 kucy

Komentarz

• foqs
            Classic
            • 2013
            • 27

dopiero co sie do tego zabieram wlasnie ale kurde mam problem z odlaczeniem poduszki i jednej wtyczki ehrr jak na zlosc ;O

Komentarz

• d00lar
              Rider
              • 2014
              • 366

poduszki? ja żadnej poduszki nie odłączałem
              2 wtyczki jedna od samego nawiewu a druga od podświetlenia w schowku
              nic pozatym...?
              czipek by me >140 kucy

Komentarz

• foqs
                Classic
                • 2013
                • 27

no ja mam poduszke podlaczona do schowka i troche mi przeszkadza bo nie bardzo idzie mi odpiecie by schowek odlozyc dalej a tak troche przeszkadza ale ok teraz popatrzylem kilka razy i juz wiem ze faktycznie dwie wtyczki musze odpiac chociaz na filmiku sa trzy jeden kabelek zauwazylem ktory mi przeszkadzal juz nie bedzie jednak. lece do samochodu niedlugo znow tu sie pojawie, prosze Cie trzymaj kciuki za mnie ;D

[ Dodano: Sob 12 Kwi, 14 14:33 ]
                oki wszystko rozebralem ale czym to najlepiej wyczyscic ? u mnie to nie jest nawet strasznie brudne ani nie widze nic podejrzanego

Komentarz

• d00lar
                  Rider
                  • 2014
                  • 366

ja głownie smarowałem i przy okazji odgrzybiałem klime - fajny dostęp
                  generalnie mysle ze podłącz tą wtyczkę i włącz nawiew zobaczysz co sie bedzie działo
                  tylko uwaga na paluchy jak nic nie zwroci twojej uwagi tzn ze nic tam zlego sie nie dzieje nie wiem gdzie dalej szukac - przekaznik ?
                  czipek by me >140 kucy

Komentarz

• foqs
                    Classic
                    • 2013
                    • 27

zrobilem troche inaczej bo nie przeczytalem tego dopiero teraz po zlozeniu, wyczyscilem powierzchownie nasmarowalem smarem suchym w spray`u wszystko zmontowalem tak jak byc powinno podlaczylem i wlaczylem nawiew... i dalej to samo na obiegu zew dziwne stukanie jakby cos sie wlaczalo lub wylaczalo nawet gdy nawiew wylaczony i falowanie nawiewu... a na obiegu wewnetrzym tego nie bylo dzis slychac...

Komentarz

• d00lar
                      Rider
                      • 2014
                      • 366

hmm a masz klimatronik?
                      moze jakieś serwo ma problem i coś miesza ? sprawdzałeś blędy vagiem ?
                      czipek by me >140 kucy

Komentarz

• foqs
                        Classic
                        • 2013
                        • 27

mam klimatronik, nie mam za bardzo na ta chwile gdzie podlaczyc pod komp a moze jest program gdzies do pobrania i kabel do zakupienia ??

Komentarz

• d00lar
                          Rider
                          • 2014
                          • 366

ja kupowałem ten i śmiga ok
                          sterowniki na płytce i tylko program - vcds
                          czipek by me >140 kucy

Komentarz

• foqs
                            Classic
                            • 2013
                            • 27

ok dzieki z braku czasu po swietach kupie i co zobacze to opisze dzieki d00lar za pomoc

[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 17:58 ]
                            nie dam rady sie jakos podlaczyc z kompem... nie idzie mi podlaczenie kabla do laptopa by dobrze z soba wspolpracowalo ;/ inaczej mowiac by go odpowiednio czytalo

[ Dodano: Sob 03 Maj, 14 21:54 ]
                            mam taki blad...

Control Module Part Number: 1U1 907 044 A

Component and/or Version: CLIMATRONIC C 2.0.0

Software Coding: 11000

Work Shop Code: WSC 31480

1 Fault Found:

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)

37-10 - Faulty - Intermittent

co z tym zrobic ? ;// oraz mam jeszcze kilka innych ehh ;(

Komentarz

Pracuję...