Zamieszczone przez Rob79
Wymiana żarówek w reflektorze ksenonowym Octavia 1 fl.
Zwiń
X
-
Wymiana żarówek w reflektorze ksenonowym Octavia 1 fl.
Witam!
Dzisiaj pomyślałem żeby wymienić sobie żarówki w mojej Octavii. A dokładniej pozycyjne W5W na LED, przeciwmgielne przód na H3 OSRAM Cool Blue oraz drogowe H1 również na OSRAM Cool Blue. Problem jednak tkwi w tym że nie mam pojęcia jak wymienić te żarówki. Przeszukiwałem forum jednak nie znalazłem odpowiedniej pomocy. Ktoś pisał, że OI nie ma potrzeby wyjmowania lampy pomimo ksenonów w celu wymiany żarówek. Jeśli chodzi o instrukcję to jest napisane, że w lampach ksenonowych wymiany tych żarówek musi dokonać stacja ASO :shock: Ktoś pomoże jak to zrobić ? Poniżej foto.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić komplet ledowych żarówek rurkowych do oświetlenia wnętrza ?
-
-
Siema
Niestety albo stety musisz wyjąc lampę. Zaczynasz od wyjęcia kierunkowskazu bo pod nim jest śruba co trzyma lampę na karoserii w sumie masz 5 śrub od lampy i jedna od kierunku. następnie musisz wykręcić śruby które trzymaja plastikowa obudowę nie ruszaj śrub na przetwornicy. jak otworzysz to ostrożnie bo kable w środku są bardzo krótkie. dalej powinieneś sobie poradzić. dla niewprawionej osoby wyjecie lampy i wymiana żarówek powinna zając max 30 min na jedna lampe
Tu masz zdjęcia rozkręconej i rozłożonej na dwie części lampy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=427008GEODETA - w razie potrzeby pisać
Komentarz
-
Komentarz