Wymiana żarówek w reflektorze ksenonowym Octavia 1 fl.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HakX
    Classic
    • 2017
    • 0

Zamieszczone przez Rob79
    Oddam za jakies 50 ekranow
    i tak trzymaj :szeroki_usmiech
  • HakX
    Classic
    • 2014
    • 11

Witam!
    Dzisiaj pomyślałem żeby wymienić sobie żarówki w mojej Octavii. A dokładniej pozycyjne W5W na LED, przeciwmgielne przód na H3 OSRAM Cool Blue oraz drogowe H1 również na OSRAM Cool Blue. Problem jednak tkwi w tym że nie mam pojęcia jak wymienić te żarówki. Przeszukiwałem forum jednak nie znalazłem odpowiedniej pomocy. Ktoś pisał, że OI nie ma potrzeby wyjmowania lampy pomimo ksenonów w celu wymiany żarówek. Jeśli chodzi o instrukcję to jest napisane, że w lampach ksenonowych wymiany tych żarówek musi dokonać stacja ASO :shock: Ktoś pomoże jak to zrobić ? Poniżej foto.

Mam jeszcze jedno pytanie.
    Czy wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić komplet ledowych żarówek rurkowych do oświetlenia wnętrza ?

Komentarz

• Krzaq
      Rider
      • 2011
      • 257
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Siema

Niestety albo stety musisz wyjąc lampę. Zaczynasz od wyjęcia kierunkowskazu bo pod nim jest śruba co trzyma lampę na karoserii w sumie masz 5 śrub od lampy i jedna od kierunku. następnie musisz wykręcić śruby które trzymaja plastikowa obudowę nie ruszaj śrub na przetwornicy. jak otworzysz to ostrożnie bo kable w środku są bardzo krótkie. dalej powinieneś sobie poradzić. dla niewprawionej osoby wyjecie lampy i wymiana żarówek powinna zając max 30 min na jedna lampe

Tu masz zdjęcia rozkręconej i rozłożonej na dwie części lampy http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=427008
      GEODETA - w razie potrzeby pisać

Komentarz

• pekool
        Rider
        • 2012
        • 321
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

HakX, wyjecie samej lampy jest bardzo proste. Ni wymiana reflektora zajela 10 minut, tylko jak napisal kolega Krzaq, trzeba uwazac na przewody zeby ich nie uszkodzic
        pekool

Komentarz

• HakX
          Classic
          • 2014
          • 11

Dobra, dzięki za odpowiedź teraz przynajmniej nie mam wątpliwości. A wiecie coś na temat tych LED-ów w Krakowie ?

Komentarz

Pracuję...