nieszczelna klimatyzacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mikas88
    Classic
    • 2015
    • 8
    • Volkswagen

nieszczelna klimatyzacja

No i stało się...
    Główny powód dla którego kupiłem auto stanie się faktem: za chwilę będę podróżować cyklicznie "siódemką" do pracy na Pomorze... Większa niż dotychczas moc silnika pozwoli na bezpieczne wyprzedzanie na dużej części tej trasy. A i spalać mam nadzieję mniej niż na "Gierkówce"
    VW Golf V
  • krzychuuu80
    Drive
    • 2013
    • 93

nieszczelna klimatyzacja

spod tego zaworka
    Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

wydostaje się to coś zielonego - wiem że jest tu nieszczelna klimatyzacja ( na zdjęciu jest po wytarciu ale po kilku dniach jest bardziej zielone) i mam pytanie czy ten zaworek jest do wymiany czy trzeba całą rurkę wymienić ???
    proszę o fachową nazwę tej części

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Niekoniecznie z samego zaworka, ktory jest wymienialny. Moze byc pekniete na styku krocca z wezem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• pablokinah
        Rider
        • 2010
        • 574

jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• krzychuuu80
          Drive
          • 2013
          • 93

ale czy trzeba go wymienić przed napełnieniem klimatyzacji czy można potem ??? tzn czy "zimno" nie będzie uciekać podczas wymiany w późniejszym czasie ???

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Wymianiasz jak uklad jest pusty.

Do tego wiele zakladow sprawdza uklad pod wzgledem szczelnosci.

U mnie byl gdzies wyciek. Po roku od napelniania zauwazylem wlasnie zielony olej na rurce, to bylo juz wiadomo gdzie szukac. Okazalo sie ze rurka zaczela pekac na wzdluz, a po tym jak do poodginalem to zaraz pojawil sie syk. Dziurka byla na tyle mala, ze syczalo z dobre trzy godziny. Potem ten kawalek rurki wymienilem, zostal przeprowadzony 6 godzinny test szczelnosci z cisnieniem na poziomie 12 atm i problemu nie ma, cisnienie nia spada.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• krzychuuu80
              Drive
              • 2013
              • 93

no u mnie wycieka spod tego zaworu, a nie z rurki, ale może tylko będzie niedokręcone. w czerwcu zeszłego roku auto kupiłem i tak już było. poprzedni włąściciel mi powiedział że to od klimy, ale on ani nie napełniał ani nie używał klimatyzacji więc się tym nie przejmował i ja w sumie poprzednie lato jeździłem z włączoną klimą i o dziwo do dzisiaj chłodzi - już nie tak jak w zeszłym roku ale zimnym dmucha - ale jutro ma mi kolega napełnić więc przy okazji się do tego zobaczy czy wymieniać czy nie, ale w sumie dziwne auto niecałe dwa lata w polsce, a klima nadal działa. widocznie ten wyciek nie jest duży

no i dzisiaj byłem napełnić klime. okazało się że ten zaworek jeszcze dał się dokręcić po sprawdzeniu szczelności okazało się że układ szczelny, ale kazał zobaczyć czy dalej nie widać tego zielonego i co dziwne to w środku było 300 na 750 "zimna" więc nieszczelność była minimalna przy zaworku

Komentarz

Pracuję...