Kluczyk scyzoryk nie załacza alarmu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ADAM64
    Classic
    • 2006
    • 10

o dzi... ale poracha :?
    ale chlopaki w mituwisi zacieraja rece i pewnie juz zwiekszaja produkcje evo bo impreza przy takim wygladzie chyba hitem nie bedzie
  • handzol
    Ambiente
    • 2006
    • 212

Od kilku dni alarm nie reaguje na sygnał z pilota (scyzoryk).Wymiana baterii nic nie dała.Pan w serwisie powiedział,że kluczyk nie daje sygnału.Mogą mi dorobić nowy,ale koszt spory.Zapasowy kluczyk działa normalnie.Mam więc pytanie: czy kupując używany(allegro)da się przeprogramować kupiony kluczyk żeby chodził z alarmem,czy trzeba nowy.Tym zepsutym centralny otwieram i zapalam,tylko jak alarm z pilota nie załączony.Chodzi mi po głowie przełożenie płytki z kupionego kluczyka,a grot i transporder był by ze starego.Czy to możliwe?.

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

handzol, stukaj do Krzych`a
      DACAR.team

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez handzol
        Wymiana baterii nic nie dała.Pan w serwisie powiedział,że kluczyk nie daje sygnału
        Miałem to smo tylko, że oba piloty odpłyneły....Znalazłem w wawie magika, który walczył 3 dni z nimi, i okazało się, że padły dwie rzeczy równolegle, jedno to napewno popękały ścieżki a drugie nie pamiętam....Ale zapłaciłem za naprawę 30zł....Gość, który naprawiał, mówił że to normalne w scyzorykach...Bo ciągle go naciksasz i on cały pracuje i pękają w końcu różne elementy w środku...
        BTW: możesz jeszcze zsynchronizować kluczyk z centralnym po zmianie bateri, jest opis w instrukcji, naciskasz guzik, potem w wkładasz do zamka kluczyk i otwierasz "ręcznie" drzwi....

Zamieszczone przez handzol
        Tym zepsutym centralny otwieram i zapalam,tylko jak alarm z pilota nie załączony.Chodzi mi po głowie przełożenie płytki z kupionego kluczyka,a grot i transporder był by ze starego.Czy to możliwe?.
        Możliwe, bo w środku płytka i soft do otwierania to jedno a kluczyk z imo to drugie :wink:

Komentarz

• handzol
          Ambiente
          • 2006
          • 212

arci9, Synchronizacja nic nie dała.W poniedziałek podjade doKrzych`a,tak jak polecił Nico21.O wynikach dam znać.

[ Dodano: Pon 05 Mar, 07 11:24 ]
          I po naprawie.Po wizycie w warsztacie Krzych`a usterka usunięta .Okazało się,ze pilot wysyła jakis dziwny sygnał,którego alarm nie akceptuje.Krzych wymienił cały układ w kluczyku,zaadoptował i działa.Tu podziękowania dla Nico21 za namiary i Krzych`a za pomoc.

Komentarz

Pracuję...