Aha są jeszcze Dunlopy SP Sport 01 i są one droższe o tych MAXXów, słyszał ktoś coś o nich??
Nie polecam wytrzymały zaledwie 30 tys km i wyząbkowały, a poza tym sliskie są mój rozmiar to 225/45/17
Witam ja mam opony SP Sport 01 195/65/15 i napewno nie powiem o nich zlego slowa wystarczy poczytac opinie. A Ty masz wiekszy rozmiar i juz moga byc gorsze dlatego nie wolno oceniac danej marki patrzac na jeden rozmiar :wink:
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Opony samochodowe: opony letnie i zimowe. Najlepszy polski sklep internetowy z oponami! 10 lat na rynku. 1 000 000 klientów. Dostawa gratis. SPRAWDŹ CENY!
Właśnie dzisiaj zamówiłem sobie nowe oponki Good Year Excellence 195/65/15 91H w cenie 216zł za sztuke. Czy ktoś na takich śmiga? i co może o nich powiedzieć pozytywnego, a co negatywnego?
niema 9090 chyba 9000, ciekawe ze maja jakis index predkosci ZR :?: :?: :?:
- ciekawe tylko czym się one różnią , bo na stronie opony.com jakoś żadnych różnic nie mogę dostrzec , natomiast na stronie www.dunlop.pl czy www.dunlop-tires.com
SP 9090 w ogóle nie ma :?:
Miałem coś takiego na jednej P6000 i założyłem ją na tył (mniejszy hałas).
Opona ta na mokrym słabo się wyrabia-na łukach drogi ucieka. Wyząbkowanie na tej oponie można sprawdzić samemu przesuwając dłonią po powierzchni bieżnika w jedną lub drugą stronę wyczuje się tzw. ząbki.
Dokładnie - miałem swojego czasu sytuację, że na łuku drogi przy sporej prędkości kołując na P6000 nagle tył chciał wyprzedzać przód. P6000 ząbkują strasznie i radziłbym trzymać się od tych gum z daleka.
Zimówki (Krisalp HP) zdejmuję już za tydzień i letnie GY HydraGripy zakładam na nowiutkie ENZO V
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
niema 9090 chyba 9000, ciekawe ze maja jakis index predkosci ZR :?: :?: :?:
- ciekawe tylko czym się one różnią , bo na stronie opony.com jakoś żadnych różnic nie mogę dostrzec , natomiast na stronie www.dunlop.pl czy www.dunlop-tires.com
SP 9090 w ogóle nie ma :?:
za niemiecki dunlopem:
SP Sport 9090 ² auch als SP Sport 9090 ³ SP Sport 9000A (*D) DSST XL = Extra Load Änderungen und Irrtümer vorbehalten
Dziś otrzymałem oponki dunlop SP 9000 225 /45 R 17 zamówione w necie . Zajebista :evil: jest data produkcji tych opon 013 , co oznacza pierwszy tydzień 2003 roku . To se kurwa poleżały :evil:
Przepraszam ale starośc nie radość . Zle odczytałem ten symbol ( bo powinien być wytłoczony na tzw.owalu ) , oznaczenie dotyczace daty produkcji oznaczone jest czterema cyframi , a nie trzema . U mnie wygląda to tak : XCMR 5105 . Z tego oznaczenia wynkiałoby iż wyprodukowane zostały w 51 tyg. 2005 roku . Także wygląda ,że poleżały sobie dużo krócej . Ufff...
Dziś otrzymałem oponki dunlop SP 9000 225 /45 R 17 zamówione w necie . Zajebista :evil: jest data produkcji tych opon 013 , co oznacza pierwszy tydzień 2003 roku . To se kurwa poleżały :evil:
Zawsze nalezy pytać o takie rzeczy ... ja zamawiająć opony posyłam maila z wyraznym pytaniem o date bo nie jesteś pierwszy , którego tak w wała zrobili.
dla mniej oszczednych polecam continental sport contac 2 jezdzilem w rozmiarze 205/55/16 sa naprwde niezle teraz mam dunlopy sp 01a kupilem razem z alu w 16 ale dopiero zaloze w sobote i mysle ze nie dadza rady dorownac conti?!
Hmm jutro zamawiam opony ale w dalszym ciągu mam wątpliwości ... przebrałem oferty i chyba się skusze na 225/45/ R17
Goodyear EAGLE F1 GSD3 225/45R17 91 Y, ZR
Dunlop SP SPORT MAXX 225/45R17 91 ZR
Uniroyal RainSport 1 225/45R17 91 W FR VS
klasowo opony bardzo zbliżone ... ciągnie mnie do F1 ale na uniroyalu miałem przyjemność juz pomykac i to naprawde dobra guma na wode ( w cordobie miałem 195).
Cena pomiedzy 205/50 r17 /215/45 i 225/45 sięga paru stów więc chyba załaduje swojej małej kawałek lacia.Troszke obawaim się zamulenia po przeskoku na taki walec ale co mi tam ... wyglądać będzie pysznie a koleiny jakoś przeżyje :wink:
ja sobie F1 odpuscilem ze wzgledu na ich zytownosc, nie stac mnie na opony w takiej cenie ktore wytrzymaja jeden sezon. Wybralem Dunlopa SP9090
U Ciebie wybralbym Dunlopa, moze niekoniecznie Maxx'a z malym wskazaniem jednak na Uniroyale - nie wiem jak jezdzisz i po czym glownie. Na pewno dluzej wytrzymaja niz F1.
Komentarz