klimatyzacja w 1.6i BFQ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peterek
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 38

klimatyzacja w 1.6i BFQ

hmmm na asfalcie "błyszczacym " piszcza ... hmmm na "matowym " nie :?
    Piotr

Kto pierwszy ten lepszy, ale...to druga myszka bierze serek.
  • kdulny
    Classic
    • 2007
    • 8

klimatyzacja w 1.6i BFQ

Mam od niedawna OI 1.6 102KM BFQ z 2004 przebieg 66 tyś km..
    Nie jestem expertem ale co jakiś czas załącza się ( chyba rodzaj sprężarki ) urządzenie od klimatyzacji pod maską.. Podczas okresowej pracy urządzenie to wydaje dość niepokąjce szykie terkocące dżwięki szłyszalne wewnątrz auta ..Po jakiejś chwili pracy , urządzenie się wyłącza ..Czy to normalne zajwisko ? ...Domyślam się ,że być może to jakaś sprężarka , która musi się załaczyć ale czy to normalne ,że jest to tak głośne ??( dżwięki dochodzą z czarnej puszki z korkiem umieszczonej po lewej stronie komory silnika patrząc od przodu auta... :shock:
    1.6 BFQ 102 KM 2004

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

nie zamieszczaj swoich postów w "poradnikach" tylko na "ogólnym" :idea:
      poprzenosiłem
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

Zamieszczone przez kdulny
        .Domyślam się ,że być może to jakaś sprężarka , która musi się załaczyć ale czy to normalne ,że jest to tak głośne
        spręzarka włącza się "bezgłośnie" słychac tylko takie //"psssss" choć nie zawsze, jest to spowodowane ruszeniem czynnika chłodniczego. pompa pracuje sobie cichutko.
        PYTANIE : czy ten obiaw dzieję sie tylko jak właczysz klime ?

Komentarz

• herman00
          Classic
          • 2006
          • 28

U mnie też był jazgot sprężarki od klimy

W mojej 1,6 AKL z 2000 roku, klima była dokładana w ASO i chodziła potwornie głośno. Ale wszyscy spece twierdzili, że tak ma być.
          Po 10 latach zdradziłem Octavię, ale sentyment został

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

Zamieszczone przez kdulny
            Domyślam się ,że być może to jakaś sprężarka , która musi się załaczyć ale czy to normalne ,że jest to tak głośne ??( dżwięki dochodzą z czarnej puszki z korkiem umieszczonej po lewej stronie komory silnika patrząc od przodu auta...
            To nie klima tylko elektrozawór odsysania oparów paliwa. Swoją drogą też mnie wkurza...
            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• kdulny
              Classic
              • 2007
              • 8

Być może jest to właśnie wymieniony elektrozawór odsysania oparów z paliwa..ponieważ "to coś " włącza się dość często i niezależnie od klimatyzacji..dźwięki dochodzą z czarnej puszki do której dochodzi kilka wężyków. Puszka ta zanajduje się pomiędzy zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodzącego a zbiornikiem płynu spryskiwaczy zaraz przy boku komory silnika z lewej strony patrząc od przodu auta.

Pytanie : czy to że to że tak czesto hałasuje to normalne ? czy nie ma na to sposobu ?
              a może to jakaś usterka ?
              1.6 BFQ 102 KM 2004

Komentarz

Pracuję...