Witam szukam porady ,w mojej octavi 1,9tdi 110 kM 123tys. przy prędkości około 150km/h
po dodaniu gazu silnik traci moc nie zdaża się to za każdym razem ale często. Dolegliwośco ustępują po wyłączeniu silnika i ponownym załączeniu .Czy ktoś spotkał się z taki problemem? Na kompie nie ma błędów .Pomocy!!!!!!
koja proponuje sprawdzic N-75 u mnie bylo podobnie i tez sie nie diagnozowal .Ale na wszelki wypadek idz za rada Piotra i pokop na forum bo to czesta dolegliwosc naszych reaktorow 8)
Co do typu silnika to macie chyba rację musze to sprawdzić .
Mnie to wygląda na turbinę gdyż pasuje styl jazdy do mnie 60km/h na piątym biegu krótko mówiąc trza bestię przedmuchać i zacząć normalnie jeździć .
N 75 sprawdzę tak a propo ile to gówn... kosztuje? :roll:
ja myślę ze jak strzela not laufy to raczej ma kierownice zapieczone w turbo lub przepływka
jak chcesz dobrą diagnozę to koledzy Aligator i Krzych z forum zrobią ci pełna diagnostykę www.tdituning.pl a drugiego niestety nie pamiętam
chwilowe przeładowanie czyli np wieksze ciśnienie niż jest dozwolone wtedy komputer przechodzi w stan awaryjny i pokazuje błąd który sie czesto sam kasuje po wyłączeniu zapłonu i dlatego jest trudno go zdiagnozować
często kierownice w turbo sprężarce sie zapiekają i nie reagują na obciążenie i sterowanie podjedź na spota to zobaczymy co i jak albo podjedź na diagnostyke do Aligatora
Turbina daje za dużo powietrza. Auto przechodzi w stan awaryjny (objawia się to b. dużym spadkiem mocy). Najczęściej przyczyną są zapieczone kierownice turbiny lub przepływka (jak napisał djczas, ).
90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
No tak turbo lub przepływka ,z jednym i drugim nic nie robiłem .wysłałem maila do aligatora z pytaniem czy nie pomoże mi w tej kwestii a na spot chętnie się przejadę DJ ty coś pisaleś o spocie ,gdzie miałby się odbyć?
hmm wyslałem maila do aligatora ale nie odpowiedział słyszałem coś o turbotecu z jaworzna ale nie wiem nic na ich temat może Aligator coś wie :?: :idea:
Nie kierowniczki, nie N75, nie przepływka, tylko....wszystko wskazuje na mieszek
[ Dodano: Czw 29 Mar, 07 22:27 ]
Tak panowie to był mieszek nawet nie był pordzewiały na zewnątrz ale się zacinała bestia ............nareszcie jeżdrzę jak człowiek czyli gaz do dechy
Komentarz