Co za cholerny dzień :? .Kupiłem sobie kompletną belkę od RS.Zapierdzielałem kupe kilosów żeby ją nabyć i teraz myślę po jakiego hu.. :x Niedosyć że nie pasuje pod felgi 15 standartowe , to jeszcze ukręciłem odpowietrznik
.Belkę kupiłem z zaciskami zielonymi firmy Lucas i z tarczami wentylowanymi , klocki ferodo.Niestety zaciski są o 2 mm za duże do 15 , nie mając wyjścia musiałem je zpiłować .Jak się z tym uporałem to niechcąco ukręciłem odpowietrznik.I mam takie pytanie czy są jakieś nominalne , większe odpowietrzniki od orginału.Wiadomo wymiana zacisku nie wchodzi w grę, jeszcze takiego zacisku.Może ktoś coś takiego już przerabiał.Kupiłem sobie dziś krate piwa bo inaczej zmienie się na kolor czerwony i lepiej nie podchodzić :evil:
.Belkę kupiłem z zaciskami zielonymi firmy Lucas i z tarczami wentylowanymi , klocki ferodo.Niestety zaciski są o 2 mm za duże do 15 , nie mając wyjścia musiałem je zpiłować .Jak się z tym uporałem to niechcąco ukręciłem odpowietrznik.I mam takie pytanie czy są jakieś nominalne , większe odpowietrzniki od orginału.Wiadomo wymiana zacisku nie wchodzi w grę, jeszcze takiego zacisku.Może ktoś coś takiego już przerabiał.Kupiłem sobie dziś krate piwa bo inaczej zmienie się na kolor czerwony i lepiej nie podchodzić :evil:

ops: .No takie życie, także teraz to co mam to belka od RS i komplet od leona wszystko dzięki uprzejmości kolegów z forum i klubu leona.To co zauważyłem po zmianie to to że faktycznie trudnoby było zmienić sam kompet tarcz z bębnowych.Dlatego że trzeba zciągać łożysko które bardzo łatwo rozwalić.Samą belkę zmienić to nic takiego, najgorsze te odpowietrzniki.Ja w RS ukręciłem jeden pomimo wcześniejszego zalewania WD40 przez kilka dni, pukania w niego , w końcu rozgrzewania na spawarce i ni cholery nie poszedł.Jak myślałem że już idzie to niestety gwint już się obrabiał :szeroki_usmiech .A szkoda bo potem trzeba sobie dorabiać odietrznik.Dobrze że kolega b]Grześ[/b] u siebie już zruszył to lepiej poszło :kufel Nie wiem co z zaciskami zrobić, bo z przodu nie malowane a z tyłu czerwone.Może pomalować wszystko na czerwono?nie wiem jak do srebnego koloru to będzie wyglądało żeby zbyt wiechą nie leciało :szeroki_usmiech .Jest jakiś plus , co prawda jeszcze do końca nie sprawdzony ale... .Długo walczyłem z drganiami na kierownicy przy hamowaniu ok 120km.Zmieniałem już dwa komplety tarcz , sworznie,zbierzność itp .I po jakimś czasie wracało te drgania w końcu dałem sobie spokuj.Aż tu po zmianie belki przejechałem się dalej w celu dotarcia tarcz i nie widzę problemu.Nie chcę zapeszać ale narazie jest git.Wystawie na Allegro cały komplet od rs od 1zł jak ktoś chce to dam znać w ogłoszeniach.
Komentarz