Mam to samo po stronie kierowcy...
O1 Silnik wycieraczki
Zwiń
X
-
Gość
nie pamieta jak to wygladalo, przegub kulowy?! rozkladalem w octavii ale to dawno bylo, ostatnio w meganie sie bawilem i rozpinalem normalnie szerokim srubokretem, ale nie wiem dokladnie o co chodzi bo nie pamietam mechanizmu.
[ Dodano: Sro 13 Sie, 14 19:48 ]
chcesz zdjac ta "zlota" krotka dzwignie od silniczka czy ramiona z nie sciagnac bo tam wystarczy srubokret i na dzwignie, jak nie to moze cos w ten desen
albo sciagaczem jak podejdziesz, ja uzywalem takiego ostatnio z dwoma ramionami lepiej przylozyc tylko nie pamietam jakiej wielkosci byl, ale chyba akurat mialem wiekszy troche sciagalem nim wycieraczki.
Komentarz
-
Witam,
Tydzień temu przerabiałem temat.
Pomogło WD40 plus duży plaski śrubokręt trochę siły trzeba było użyć ale udało się bez zniszczeń . Podważałem raz z jednej raz z drugiej powoli i zeszło. Oczywiście najlepiej mieć sprzęt jak koledzy wyżej piszą.
Jak wymieniasz sam mechanizm na nowy to po montażu załóż najpierw ramiona wycieraczek bez plastików podszybia i sprawdź czy o nic nie ociera. U mnie po montażu chodziło wszystko ok póki nie założyłem ramion....
Pozdrawiam,VW Corrado 1.8T
Skoda Octavia 1.9 TDI .
Komentarz
-
Komentarz