[O1] Listwy progowe ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simon1979
    Classic
    • 2007
    • 21

[O1] Listwy progowe ?

brzydkie... i w dodatku to fiat... hmm a najbardziej wkurza mnie w alfach te tablica rejestracyjna z przodu... :shock: bleee niesymetryczne takie... :|
  • margra
    Drive
    • 2006
    • 57

[O1] Listwy progowe ?

Witam, przed chwilą zdecydowałem się na zakup czujnika parkowania i żeby nie zdążyć się rozmyślić kliknąłem na allegro, co należy i złożyłem dyspozycję przelewu

Trzeba będzie to jakoś zamontować, w "poradnikach" jest dobry opis, ale ja będę prowadził przewody w lewym progu. Mam więc pytanie: czy trudno jest zdjąć plastiki z progów (od wewnątrz), żeby dostać się do kanałów, w których zamierzam puścić przewody (przypuszczam, że fabrycznie zaszyte są tam jakieś przewody tak jak w innych markach), czy trzeba na coś uważać, czy poprostu delikatnie rozpiąć jakieś zatrzaski i po bólu?? Oglądałem progi po ciemku na parkingu i żadnych wkrętów mocujących w listwach naprogowych nie zauważyłem, więc stawiam na zatrzaski - tylko, czy nie są jednorazowego użytku?

Jeśli ktoś to robił to wdzięczny bym był za jakieś informacje na ten temat.

Pozdrawiam

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

ja ostatnio u siebie chowałem kabelek od anteny CB i trzeba mocno ciagnąc to sie wypnie i potem ładnie z powrotem wskoczą zatrzaski na swoje miejsce.Może być ciezko po raz pierwszy zdjąc te plastiki
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• margra
        Drive
        • 2006
        • 57

Zamieszczone przez Arek
        ja ostatnio u siebie chowałem kabelek od anteny CB i trzeba mocno ciagnąc to sie wypnie i potem ładnie z powrotem wskoczą zatrzaski na swoje miejsce.Może być ciezko po raz pierwszy zdjąc te plastiki
        A za przeproszeniem ciągnąć do góry, czy w stronę fotela ??

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

Zamieszczone przez margra
          ciągnąć do góry, czy w stronę fotela ??
          do góry te w progach a w słupkach do fotela :diabelski_usmiech
          -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

ja jak montowałem czujniki parkowania to centralkę umiejscowiłem w bagażniku a kabelek do lcd pociągnąłem miedzy dachem a podsufitówką. Wyświetlacz mam na tej osłonce nad lusterkiem - wg mnie miejsce baja na niego.
            DACAR.team

Komentarz

Pracuję...