[O1] Alarm i centralny.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

[O1] Alarm i centralny.

NEOrADEk, mi sie wydaje ze te fotki Robert trzaska aparatem, kiedys na spocie robil aparatem i wlasnie pozniej na serverze taka sama jakosc jak tej byla :P
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

[O1] Alarm i centralny.

Posluchajcie mam takie pytanie auto ma centralny zamek i ma oczywiscie alarm i dzieje sie cos takiego ze sa takie miejsca nie tylko w miescie w poznaiu ze nie moge auta zamknac na pilota. co to moze byc? czyzby jakies zaklocenia czy co?

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dokładnie zakłucenia. Efekt podobny jaki stosuje BOR dla VIP-ów w celu uniknięcia zdalnego sterowania odbiornikami.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

nie raz już widziałem jak nie było możliwe zamknąć auta lub nawet go odpalić, przeciśniecie samochodu o kilka metrów załatwiło sprawę - jakby nigdy nic. Miejsca takie da w cenrum miasta ale roniez na obrzezach i niedaleko stacji WN.
        DACAR.team

Komentarz

• roberta
          Rider
          • 2006
          • 413
          • Superb III (3V3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

moge wam dodać jedną ciekawostkę, mam w Skodzie zamontowane radiopowiadomienie które pracuje na częstotliwości 433MHz czyli takiej jak system konfort i większość alarmów.
          Byłam nie raz świadkim jak gość latał wkoło samochodu i nie móg otwożyć go :P , dopiero jak ja wyłączyłam swój alarm i w konsekwencji radiopowiadomienie cud auto się otwarło.
          Fajnie, nie? :lol:
          pozdrawiam
          roberta
          pozdrawiam
          roberta

Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda

http://chomikuj.pl/Roberta9

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

w wawce np. w około pałacu kulturki nie można było furek otwierać :szeroki_usmiech

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

roberta, ile cie kosztowało to radio powiadamianie ??
              DACAR.team

Komentarz

• roberta
                Rider
                • 2006
                • 413
                • Superb III (3V3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jest to samoróbka w cześci wykorzystano układ z PE trzeba by było policzyć no oczywiście jeżeli auto jest nowe potem czekają cię wielkie perturbacje z servisem żeby założyli bez utraty gwarancji.
                W sumi kosztowało mnie założenie w servisie 100zł
                pozdrawia
                roberta
                pozdrawiam
                roberta

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

roberta, moje ma już swoje latka Jak bys mogła cos wiecej o tym zabezpieczeniu napisac do wal na PW ( zasada dzialania, potrzebne rzeczy/elementy, czy da rade sie to samemu załozyc, i czy musi byc fabryczny alam czy domontowywany itp) ??
                  DACAR.team

Komentarz

• roberta
                    Rider
                    • 2006
                    • 413
                    • Superb III (3V3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez nico21
                    roberta, moje ma już swoje latka Jak bys mogła cos wiecej o tym zabezpieczeniu napisac do wal na PW ( zasada dzialania, potrzebne rzeczy/elementy, czy da rade sie to samemu załozyc, i czy musi byc fabryczny alam czy domontowywany itp) ??
                    Zasada działania jest prosta radiopowiadomienie wysyła sygnał do odbiornika który jest w domu.
                    Na odbiorniku są cztery diody LED które to podają informacje z trzech punktów (np. czy są zamknięte drzwi, czy stacyjka jest wyłączona i czy światła są zgaszone) czwarta dioda to sygnalizacja zadziałania alarmu wraz z buzzerem ( jest ona podłączona do kierunkowskazu lub do syreny)
                    Do budowy tego urządzenia jest potrzebny odbiornik radiowy superheterodynowy 433MHz, nadajnik 433MHz, układy MC145027, MC145026,CD4081 i jeszcze pare elementów.
                    Najgorzej będzie z płytkami bo czasopismo Praktyczny elektronik nie istnieje.
                    Ja układ miałam zamontowany w poprzednim aucie od 2000 roku i układ się sprawdza dobrze oczywiście do Octavi musiałam wprowadzić pewne przeróbki.
                    Gdy dałam do serwisu zamontować radiopowiadomienie to tego samego dnia zadzwonili, że radiopowiadomienie nie działa :shock: , ale jak przyjechałam do servisu po odbiór auta to okazało się, że radiopowiadomienie działa tylko po prostu nie można było wyłączyć alarmu i otworzyć wszystkich drzwi :szeroki_usmiech stąd moja przeróbka i teraz wszysko działa okej.
                    Poniżej jest orginalny schemat bez przeróbek i adaptacji
                    pozdrawiam
                    roberta

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Na jakiej zasadzie dziala to powiadomienie, gdzie jest odbiornik, bo nadajnik w aucie. Takie zestawy na tej czestotliwosci w pilotach maja zasieg od 10-200m, wiec tez nie jest jakos super, chyba ze mamy to polaczone via gsm
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

roberta, sorry za Off topic ale musze chce spotkać sie z koleżanką na spocie zapraszam serdecznie EOT

Komentarz

• roberta
                          Rider
                          • 2006
                          • 413
                          • Superb III (3V3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                          Na jakiej zasadzie dziala to powiadomienie, gdzie jest odbiornik, bo nadajnik w aucie. Takie zestawy na tej czestotliwosci w pilotach maja zasieg od 10-200m, wiec tez nie jest jakos super, chyba ze mamy to polaczone via gsm
                          zasięg ma to do 1200 metrów ( u mnie działa na około domu w promieni 500 metrów) a zapewnia to odbiornik radiowy superheterodynowy 433MHz koszt około 100zł
                          odbiornik znajduje się w domu, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby odbiornik był przenośny (kieszonkowy w technologi smd)

Jak chcecie to mogę więcej opisać zasade działania układu, do czego służą poszczególne cześci.

djczas niestety nie mogę bo wyjeżdzam za granice ale może w kwietnu po Świętach

poadrawiam
                          roberta
                          pozdrawiam
                          roberta

Komentarz

Pracuję...