Zamieszczone przez cowboy
[O1] przednie reflektory
Zwiń
X
-
[O1] przednie reflektory
witam
kolejny problem z moja czeszka, ostatnio zauwazylem, ze rozregulowalo mi sie ustawienie przednich swiatel(lewego) swiecil za nisko, podjechalem do machera - ustawil swiatlo bylo ok, ale po dniu wiazka swiatla znowu za nisko ;/, kolejny raz na ustawienie, kolejny raz to samo, postanowil rozebrac reflektor uwazajac ze wie co jest - diagnoza, podobno pekl jakis plastik umozliwiajacy regulacje wysokosci reflektora(wiazki swiatala), drugi reflektor tez poszedl w rozbiorke, tam jeszcze plasik w calosci ale tez jakis napekniety - wg. machera podobno czesto zdarza sie to w O1, zaproponowal mi drobne rozwiazanie aleternatywe pokombinowal cos i dziala
, ale zaznaczyl, ze trzeba bedzie to zrobic, przekazal mi tez, ze ciezko dostac sam plastik ze wzgledu na dosc czeste wystepwonie tego problemu w O1 - wyrok wymiana lamp!! Moje pytanie brzmi czy mozna dostac same plastiki?? czy rzeczywiscie nowe lampy??
ufff sie rozpisalem z gory dzieki za podpowiedzi pozdr. diesel
aha Octa z 2002r.
-
-
same plastiki można zastosować z innego np. uszkodzonego reflektora, (w którym te plastiki będą sprawne). Plastiki te nie występują jako części zamienne.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Też mam ten problem:
regulacja ręczna - mimo kręcenia pokrętłami na tylnej części reflektora brak regulacji - wygląda na to że cuś w środku nie sprzęgli (= złamany plastik?)
regulacja elektryczna - nie skuteczna (silniczki się kręcą ale nie regulują kąta pochylenia) :?
Octavia rocznik 99 - stare lampy z kloszami "na spinki"
Pomóżcie: naprawiać (czy da się w ogóle), czy wymieniać całe reflektory?
POMOCY!!!
Komentarz
-
Komentarz