Damn it - zawsze coś... :x
Octavia Tour Sport 1.8T
Zwiń
X
-
Octavia Tour Sport 1.8T
Czołem! Kupiłem 3 miechy temu nowe auto i już zgłaszałem problemy ale serwis jak to zwykle bywa mnie lekceważy. Może ktoś ma lub miał takie same problemy. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić albo może z kim w serwisie gadać (Auto-Wimar Modlińska) to proszę o pomoc!!!
W czym rzecz:
1. odstająca uszczelka w górnej części podszybia (prawego) - serwis twierdzi że to wina pióra wycieraczki (bullshit!!!)
2. skrzypiący stelaż (?) foteli przednich - serwis twierdzi że nic nie słychać (kolejny bullshit!!!)
3. świszczący nawiew (klima) po stronie pasażera przy pracy na 2 lub 3 biegu (j.w.)
Pozdro!!!
-
-
Spróbuj zareklamować w innym serwisie...może gdzie indziej spojrzą i coś zobaczą. Z własnego doświadczenia wiem że co diler to diler...każdy ma swoje priorytety...niektórzy mają "sprzedać i mieć w dupie" a inny "sprzedać, serwisować, doradzać, pomagać...i mieć zadowolonego klienta"
pozdr"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca
Komentarz
-
-
Prawda jest taka, że nagorzej naprawiać w serwisie drobne doległości np. skrzypienie fotela, które to dopiero może sie odzywać po dłuższej jeżdzie autem.
Zamieszczone przez Piggsyserwis twierdzi że to wina pióra wycieraczki
Zamieszczone przez Piggsyskrzypiący stelaż (?) foteli przednich
Zamieszczone przez Piggsyświszczący nawiew
Proponuję również zmienić serwis;
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Octavia Tour Sport 1.8T
Dzięki za rady, ale... Właśnie...
1. Uszczelka pod szybą to nie jest wina pióra wycieraczki bo ona wcale nie dotyka do owej uszczelki (a oni tak twierdzą). Kombinują jak mnie naciągnąć na 80 pln za wymianę czegoś co jest wadą fabryczną.
2. Skrzypiące fotele - smarowali prowadnice co jest kompletną głupotą bo to ewidentnie skrzypi stelaż. Gadałem z kolesiem z innego serwisu (Aleje Jerozolimskie) i powiedział mi że jemu wymieniali właśnie cały fotel z tego powodu. Co najciekawsze w ogóle 2 serwisy tego samego dilera mówią co innego - jak np. na temat chiptuningu, jeden twierdzi że to robią a drugi mówi że czegoś takiego nie robią (ręce opadają...). Fotel skrzypi i nic nie pomaga a oni uważają że nic nie słychać.
3. Świszczącej dmuchawy też nie słyszą albo nie chcą słyszeć!?!
To tyle... w skrócie. Naprawdę nie znacie kogoś albo kogoś kto zna kogoś w tym serwisie??? Jakby co to czekam na jakąś pomoc. Poważnie, to nie uśmiecha mi się grzebać samemu przy 3-miesięcznym aucie i wyręczać serwis z ich pracy!!!
Pozdro dla wszystkich.
Komentarz
-
-
Re: Octavia Tour Sport 1.8T
Zamieszczone przez Piggsy2. Skrzypiące fotele - smarowali prowadnice co jest kompletną głupotą bo to ewidentnie skrzypi stelaż. Gadałem z kolesiem z innego serwisu (Aleje Jerozolimskie) i powiedział mi że jemu wymieniali właśnie cały fotel z tego powodu.
Zamieszczone przez PiggsyCo najciekawsze w ogóle 2 serwisy tego samego dilera mówią co innego - jak np. na temat chiptuningu, jeden twierdzi że to robią a drugi mówi że czegoś takiego nie robią (ręce opadają...).
Zamieszczone przez Piggsy3. Świszczącej dmuchawy też nie słyszą albo nie chcą słyszeć!?!Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiggsyJeśli ktoś wie co z tym zrobić albo może z kim w serwisie gadać (Auto-Wimar Modlińska) to proszę o pomoc!!!
Powodzenia!!
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piggsy2. skrzypiący stelaż (?) foteli przednich - serwis twierdzi że nic nie słychać (kolejny bullshit!!!)
Komentarz
-
-
Wiecie co...
Gadałem z kolesiem z serwisu w Alejach (ma Tour Sport ale Diesel) i mówi że też miał ten problem tylko że u niego podobno był faktycznie połamany stelaż i wymienili mu tą część od regulacji lędźwi. Mało tego, teraz też mu coś skrzypi :P Mówi że zaczyna się do tego przyzwyczajać. Sorry, ale mnie szlag trafia i nie mogę :evil:
A wy co radzicie???
Komentarz
-
-
A może serwis Polmotu na Sokratesa? Od pewnego czsu tam sie "stołuje" i naprawde jestem zadowolony...
Jak miałem włamanie to okazało sie że auto moze stać tydzień... ale jak pogadałame z kierownikiem serwisu że auto jest potzrebne do roboty i że płace gotóeka to wszystko było gotowe w 36 godzin [wymiana zamków i stacyjki, przekodowanie imo na nowy klucz oraz założenie blokady skrzyni biegów]...
Zreszta sam kierownik widać że doświadczenie ma... zreszta w przeciwieństwie do tych na felińskiego nie tylko siedzi na fotelu ale i grzebia w niktórych autach oraz pomaga w zdiagnozowani problemów
pzdr
PS: Tour Sport 1.8T ma 150KM? sorry za OTAdam
Komentarz
-
-
Co do Pol-Mot Auto to w ogóle jestem zrażony...
Na Felińskiego już mnie znają bo jeżdżę tam na przeglądy z Felicją ale i tak ich nie lubię a co do Sokratesa i Gruchacza to byłem, widziałem i gadałem... Ci sami ludzie, te same podejście do klienta, w ogóle do d...
Najlepiej to by było olać temat i tak jeździć nie zwracając uwagi bo i tak nic się nie ugra...
:?
Pozdro.
Komentarz
-
-
Nie wiem jak z serwisami ale z fotelem sobie poradziłem
Robisz to tak: rozkładasz oparcie na maxa do tyłu i między dwie blachy koło pokrętła regulacji psikasz np. Luboil ewentualnie inne oleum w sprayu, ale nie za dużo by tapicerki nie pobrudzić. To samo robisz z drugiej strony oparcia. Po czym parę razy składasz i rozkładasz fotel (dobry trening przed wycieczką z kobietą w plener :diabelski_usmiech ). Później nurkujesz pod fotel i smarujesz wszystkie osie obrotu mechanizmu podnoszenia. Powinno pomóc na 99%. :szeroki_usmiech
P.S. WD-40 to szajs i nie stosuj go do takich celów bo jak odparuje to fotel znów trzeszczy - wiem z doświadczenia :evil:Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444P.S. WD-40 to szajs i nie stosuj go do takich celów bo jak odparuje to fotel znów trzeszczy - wiem z doświadczenia :evil::zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
Komentarz