Octavia Tour Sport 1.8T

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzysztof7940
    Classic
    • 2008
    • 21

Octavia Tour Sport 1.8T

Damn it - zawsze coś... :x
    km
  • Piggsy
    Classic
    • 2007
    • 7

Octavia Tour Sport 1.8T

Czołem! Kupiłem 3 miechy temu nowe auto i już zgłaszałem problemy ale serwis jak to zwykle bywa mnie lekceważy. Może ktoś ma lub miał takie same problemy. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić albo może z kim w serwisie gadać (Auto-Wimar Modlińska) to proszę o pomoc!!!
    W czym rzecz:
    1. odstająca uszczelka w górnej części podszybia (prawego) - serwis twierdzi że to wina pióra wycieraczki (bullshit!!!)
    2. skrzypiący stelaż (?) foteli przednich - serwis twierdzi że nic nie słychać (kolejny bullshit!!!)
    3. świszczący nawiew (klima) po stronie pasażera przy pracy na 2 lub 3 biegu (j.w.)
    Pozdro!!!

Komentarz

• deespe
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1468

2. miałem to samo. wykręć fotele i przesmaruj np. wd-40 wszystkie sprężyny i to co się styka metal o metal. mi pomogło
      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• look
        Drive
        • 2005
        • 73

Wyluzuj jeśli chodzi o serwis, cieżko coś wyegzekwować niestety no chyba że ci koło odpadanie, hehe
        Jeśli chodzi o fotel to ja go ustawiłem troche inaczej i jest ok, tzn. wyżej i mniejsze kąt pochylenia oparcia.

Komentarz

• Pestka
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1208

Spróbuj zareklamować w innym serwisie...może gdzie indziej spojrzą i coś zobaczą. Z własnego doświadczenia wiem że co diler to diler...każdy ma swoje priorytety...niektórzy mają "sprzedać i mieć w dupie" a inny "sprzedać, serwisować, doradzać, pomagać...i mieć zadowolonego klienta"
          pozdr
          "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
          MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
          http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
          http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
          http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
          http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Prawda jest taka, że nagorzej naprawiać w serwisie drobne doległości np. skrzypienie fotela, które to dopiero może sie odzywać po dłuższej jeżdzie autem.
            Zamieszczone przez Piggsy
            serwis twierdzi że to wina pióra wycieraczki
            Na piórka wycieraczek masz gwarancję do przebiegu 7 kkm, więc łaski nie robią.
            skrzypiący stelaż (?) foteli przednich
            prędzej sam coś zaradzisz;

świszczący nawiew
            w tamtych okolicach jest silnik od dmuchawy, niech do niego zajrzą.

Proponuję również zmienić serwis;

O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Piggsy
              Classic
              • 2007
              • 7

Octavia Tour Sport 1.8T

Dzięki za rady, ale... Właśnie...
              1. Uszczelka pod szybą to nie jest wina pióra wycieraczki bo ona wcale nie dotyka do owej uszczelki (a oni tak twierdzą). Kombinują jak mnie naciągnąć na 80 pln za wymianę czegoś co jest wadą fabryczną.
              2. Skrzypiące fotele - smarowali prowadnice co jest kompletną głupotą bo to ewidentnie skrzypi stelaż. Gadałem z kolesiem z innego serwisu (Aleje Jerozolimskie) i powiedział mi że jemu wymieniali właśnie cały fotel z tego powodu. Co najciekawsze w ogóle 2 serwisy tego samego dilera mówią co innego - jak np. na temat chiptuningu, jeden twierdzi że to robią a drugi mówi że czegoś takiego nie robią (ręce opadają...). Fotel skrzypi i nic nie pomaga a oni uważają że nic nie słychać.
              3. Świszczącej dmuchawy też nie słyszą albo nie chcą słyszeć!?!
              To tyle... w skrócie. Naprawdę nie znacie kogoś albo kogoś kto zna kogoś w tym serwisie??? Jakby co to czekam na jakąś pomoc. Poważnie, to nie uśmiecha mi się grzebać samemu przy 3-miesięcznym aucie i wyręczać serwis z ich pracy!!!
              Pozdro dla wszystkich.

Komentarz

• look
                Drive
                • 2005
                • 73

Re: Octavia Tour Sport 1.8T

...Poważnie, to nie uśmiecha mi się grzebać samemu przy 3-miesięcznym aucie i wyręczać serwis z ich pracy!!!
                Pozdro dla wszystkich.
                Tak właśnie jest z serwisem Skody, ja dałem sobie spokój po kilku takich razach, szkoda czasu i nerwów!

Komentarz

• misiekwaw
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7715
                  • Ford

2. Skrzypiące fotele - smarowali prowadnice co jest kompletną głupotą bo to ewidentnie skrzypi stelaż. Gadałem z kolesiem z innego serwisu (Aleje Jerozolimskie) i powiedział mi że jemu wymieniali właśnie cały fotel z tego powodu.
                  to reklamuj w Jerozolimskich, masz prawo korzystac z kazdego ASO, nikt Cie nie zmusze do serwisowania na Modlinskiej

Co najciekawsze w ogóle 2 serwisy tego samego dilera mówią co innego - jak np. na temat chiptuningu, jeden twierdzi że to robią a drugi mówi że czegoś takiego nie robią (ręce opadają...).
                  to sa dwie różne firmy

3. Świszczącej dmuchawy też nie słyszą albo nie chcą słyszeć!?!
                  sprawdz czy nie swiszczy tylko przy jakims konkretny pochyleniu listkow w kratce nawiewu, u mnie tak jest i wystarczy minimalnie przestawic ich pochylenie
                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                  http://www.disi-tune.pl
                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                  Był WRX
                  Była Octa

Komentarz

• BaPit
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 630

Jeśli ktoś wie co z tym zrobić albo może z kim w serwisie gadać (Auto-Wimar Modlińska) to proszę o pomoc!!!
                    p.w.

Powodzenia!!
                    Bartek
                    była mocna Octa, a jest konik
                    Greckie Delikatesy

Komentarz

• jlupino
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 362

Spróbuj zaatakowac serwis w inny sposób.Powiedz,ze chcesz uzyskac pisemną odmowe usunięcia powyzszych usterek,bo przedstawisz to rzekomo Skodzie Auto Polska.Ciekawe,czy wtedy tez nie bedą nic widziec i słyszec.
                      Jaro

Komentarz

• Piotr_T
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 479

2. skrzypiący stelaż (?) foteli przednich - serwis twierdzi że nic nie słychać (kolejny bullshit!!!)
                        Czesc, mam tez 1.8T Tour Sport, moja ma 6 m-cy, tez mi skrzypi fotel, a w zasadzie to zgrzyta, ale sporadycznie i tylko gdy jest opuszczony na sam dol. Bylem z tym na Gruchacza, mistrz serwisu powiedzial, ze TTTM niestety i jedyne co, to moga wyjac fotel i przesmarowac co sie da, a jak to nie pomoze to wymienic. Nie mialem jednak za duzo czasu i olalem sprawe i tak mam zawsze ciut podniesiony fotel wiec tego nie slysze.

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Zamieszczone przez Gmero
                          o diler to diler..
                          ja bym napisał co diler to kiler zasrani fachowcy ale niestety trzeba szukać może inny diler będzie lepszy.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• franca
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 532

jest jeden serwis ktory usunol wszystkie trzaski i świsty aso na zakręcie.
                            grochowska i wimar olaly sprawe i nieslyszeli...
                            umnie swisczalo lusterko a w drugie trzeszczala podsufitka. jadnak nalo sie to poprawic

Komentarz

• Piggsy
                              Classic
                              • 2007
                              • 7

Wiecie co...
                              Gadałem z kolesiem z serwisu w Alejach (ma Tour Sport ale Diesel) i mówi że też miał ten problem tylko że u niego podobno był faktycznie połamany stelaż i wymienili mu tą część od regulacji lędźwi. Mało tego, teraz też mu coś skrzypi :P Mówi że zaczyna się do tego przyzwyczajać. Sorry, ale mnie szlag trafia i nie mogę :evil:
                              A wy co radzicie???

Komentarz

• b707
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1272

A może serwis Polmotu na Sokratesa? Od pewnego czsu tam sie "stołuje" i naprawde jestem zadowolony...

Jak miałem włamanie to okazało sie że auto moze stać tydzień... ale jak pogadałame z kierownikiem serwisu że auto jest potzrebne do roboty i że płace gotóeka to wszystko było gotowe w 36 godzin [wymiana zamków i stacyjki, przekodowanie imo na nowy klucz oraz założenie blokady skrzyni biegów]...

Zreszta sam kierownik widać że doświadczenie ma... zreszta w przeciwieństwie do tych na felińskiego nie tylko siedzi na fotelu ale i grzebia w niktórych autach oraz pomaga w zdiagnozowani problemów
                                pzdr

PS: Tour Sport 1.8T ma 150KM? sorry za OT
                                Adam

Komentarz

• Piggsy
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 7

Co do Pol-Mot Auto to w ogóle jestem zrażony...
                                  Na Felińskiego już mnie znają bo jeżdżę tam na przeglądy z Felicją ale i tak ich nie lubię a co do Sokratesa i Gruchacza to byłem, widziałem i gadałem... Ci sami ludzie, te same podejście do klienta, w ogóle do d...
                                  Najlepiej to by było olać temat i tak jeździć nie zwracając uwagi bo i tak nic się nie ugra...
                                  :?
                                  Pozdro.

Komentarz

• jaro4444
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 508

Nie wiem jak z serwisami ale z fotelem sobie poradziłem
                                    Robisz to tak: rozkładasz oparcie na maxa do tyłu i między dwie blachy koło pokrętła regulacji psikasz np. Luboil ewentualnie inne oleum w sprayu, ale nie za dużo by tapicerki nie pobrudzić. To samo robisz z drugiej strony oparcia. Po czym parę razy składasz i rozkładasz fotel (dobry trening przed wycieczką z kobietą w plener :diabelski_usmiech ). Później nurkujesz pod fotel i smarujesz wszystkie osie obrotu mechanizmu podnoszenia. Powinno pomóc na 99%. :szeroki_usmiech

P.S. WD-40 to szajs i nie stosuj go do takich celów bo jak odparuje to fotel znów trzeszczy - wiem z doświadczenia :evil:
                                    Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+

Komentarz

• deespe
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 1468

Zamieszczone przez jaro4444
                                      P.S. WD-40 to szajs i nie stosuj go do takich celów bo jak odparuje to fotel znów trzeszczy - wiem z doświadczenia :evil:
                                      To musiałeś mieć jakiś przeterminowany ja nim wypsikałem i do tej pory nie trzeszczy :szeroki_usmiech
                                      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Piotr_T
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 479

Zamieszczone przez b707
                                        PS: Tour Sport 1.8T ma 150KM? sorry za OT
                                        Tak.

Komentarz

Pracuję...