Może być Fojutowo lub Debrzyno
Konserwacja?
Zwiń
X
-
Konserwacja?
Witam ,
Wczoraj po raz pierwszy od paru lat obejrzałem swoją skodę od spodu i troszkę mnie zmartwiło ,iz gdzie nie gdzie widać sporo rdzy ;/ i tu moje pytanie czy patrząc na zdjęcia uważacie ,ze warto robić juz konserwacje czy warto poczekać do wiosny czy lata aż będzie cieplej ??
Ps. korozja na zdjęciach to jako jedyna jeśli chodzi o podwozie reszta zdrowa
FOTKI :
z góry dzięki za odpowiedzi , pozdro
-
-
maciekkk14, Zbyt dużo tego nie ma.Ja bym dla spokojności wyczyścił ze rdzy,dał na to jakiś odrdzewiacz np.brunox,podkład i np.bitgum,powłoka antykorozyjna którą można nanosić pędzlem.Po wyschnięciu tworzy powłoke podobną jaką stosował vw(vag).A na wiosne jak będziesz chciał to machniesz już całą konserwacje.Ale to bym ja tak zrobił jak bym był na twoim miejscu.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
W przypadku rdzy nie warto długo czekac. Np. rdza na tylnej belce jest jeszcze powierzchowna i może poczekac do wiosny, ale ta rdza prze mocowaniu tylnej belki( foto nr2) raczej warto zrobić jak najprędzej.jak już się zdecydujesz to warto odkręcić te mocowania i oczyścić i konserwocac to miejsce dokładnie. U siebie robiłem brunoxem i mogę polecić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawloo84W przypadku rdzy nie warto długo czekac. Np. rdza na tylnej belce jest jeszcze powierzchowna i może poczekac do wiosny, ale ta rdza prze mocowaniu tylnej belki( foto nr2) raczej warto zrobić jak najprędzej.jak już się zdecydujesz to warto odkręcić te mocowania i oczyścić i konserwocac to miejsce dokładnie. U siebie robiłem brunoxem i mogę polecić.
Ps. dzięki wszystkim za odpowiedzi
Komentarz
-
-
maciekkk14, Nie proś sie lakierników.Jak masz kanał to to dobrze,jak nie poproś kogoś znajomego co ci użyczy.Szczotka druciana i zdrapujesz rdze.Na to odrdzewiacz np.brunox.Po 24h dajesz podkład i środek antykorozyjny.Ja u siebie i w polo żony stosuje bitgum i jestem zadowolony.Na koniec stawiasz flache na stół koledze za wypożyczenie kanału i po problemie.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz