Konserwacja?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marecki1978
    Classic
    • 2014
    • 4

Konserwacja?

Może być Fojutowo lub Debrzyno
  • maciekkk14
    Classic
    • 2012
    • 7

Konserwacja?

Witam ,
    Wczoraj po raz pierwszy od paru lat obejrzałem swoją skodę od spodu i troszkę mnie zmartwiło ,iz gdzie nie gdzie widać sporo rdzy ;/ i tu moje pytanie czy patrząc na zdjęcia uważacie ,ze warto robić juz konserwacje czy warto poczekać do wiosny czy lata aż będzie cieplej ??
    Ps. korozja na zdjęciach to jako jedyna jeśli chodzi o podwozie reszta zdrowa

FOTKI :

z góry dzięki za odpowiedzi , pozdro

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

maciekkk14, Zbyt dużo tego nie ma.Ja bym dla spokojności wyczyścił ze rdzy,dał na to jakiś odrdzewiacz np.brunox,podkład i np.bitgum,powłoka antykorozyjna którą można nanosić pędzlem.Po wyschnięciu tworzy powłoke podobną jaką stosował vw(vag).A na wiosne jak będziesz chciał to machniesz już całą konserwacje.Ale to bym ja tak zrobił jak bym był na twoim miejscu.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pawloo84
        Drive
        • 2014
        • 64
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

W przypadku rdzy nie warto długo czekac. Np. rdza na tylnej belce jest jeszcze powierzchowna i może poczekac do wiosny, ale ta rdza prze mocowaniu tylnej belki( foto nr2) raczej warto zrobić jak najprędzej.jak już się zdecydujesz to warto odkręcić te mocowania i oczyścić i konserwocac to miejsce dokładnie. U siebie robiłem brunoxem i mogę polecić.

Komentarz

• utek
          Elegance
          • 2007
          • 867
          • Superb II combi (3T5)
          • APK 2.0 MPI 115 KM

Mocowanie belki robić szybko, a co do samej belki, to pewnie wytrzyma jeszcze całe auto.

Komentarz

• maciekkk14
            Classic
            • 2012
            • 7

Zamieszczone przez pawloo84
            W przypadku rdzy nie warto długo czekac. Np. rdza na tylnej belce jest jeszcze powierzchowna i może poczekac do wiosny, ale ta rdza prze mocowaniu tylnej belki( foto nr2) raczej warto zrobić jak najprędzej.jak już się zdecydujesz to warto odkręcić te mocowania i oczyścić i konserwocac to miejsce dokładnie. U siebie robiłem brunoxem i mogę polecić.
            Właśnie najbardziej zastanawiam sie nad konserwacją tego mocowania , choć póki co nikt za bardzo niechce się za to zabrać z lakierników z takiego powodu iż twierdzą ,ze im sie to nie opłaca ;/ i właśnie myśle poczekać do wiosny ,choć minusem jest fakt ,ze sporo jeżdżę a auto stoi na polu ;/

Ps. dzięki wszystkim za odpowiedzi

Komentarz

• utek
              Elegance
              • 2007
              • 867
              • Superb II combi (3T5)
              • APK 2.0 MPI 115 KM

To jest taka drobnostka, że sam to zrobisz. Zdzierasz konserwację i korozję, do czystej blachy. Na to podkład reaktywny (bo idealnie raczej nie oczyścisz), następnie podkład akrylowy. Na koniec warstwa konserwacji, elastycznej.

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

maciekkk14, Nie proś sie lakierników.Jak masz kanał to to dobrze,jak nie poproś kogoś znajomego co ci użyczy.Szczotka druciana i zdrapujesz rdze.Na to odrdzewiacz np.brunox.Po 24h dajesz podkład i środek antykorozyjny.Ja u siebie i w polo żony stosuje bitgum i jestem zadowolony.Na koniec stawiasz flache na stół koledze za wypożyczenie kanału i po problemie.
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...