Podkładka pod filtr oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bernardo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1083

nie. wystraszyl sie mojego kogucika za przednia szyba
    aczkolwiek...
    NajtFukinPatrol North-West
    Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
    WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW
  • neck99
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1326

Jako, że czas zamontowac wskaźniki zaczynam szukać najlepszego i najmniej awaryjnego jak i najmniej druciarskiego rozwiązania.

Znalazłem coś takiego jak podkładka pod filtr oleju wktóra posiada 4 miejsca na czujniki. Wpakował bym tam temp i ciś oliwy.

Tylko sie zastanawiam czy umiejscowienie tam tycz czujników bedzie w miare dawało dobre wskazania przy założeniu ze kupie dobre zegary.

Ma ktoś coś takiego u siebie ? lub jakieś rozwiązania co do miejsc czujników temp i ciśnienia temp. Dodam, że nie chciał bym :

- wiercić w misce olejowej by wpakować czujke
    - pakować ja w korek spustowy bo zetne ją przy pierwszym podskoku fury
    - nie chce trójników wkładać w ori miejsce i do niego 2 czujników bo słyszałem juz ze trójnik z dwoma czujnikami dosyć wazy i sie wyłamał czy też wyrobił gwint i oliwa poszła won ..

OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
    SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jedna uwaga taktyczna, u nas jest wklad filtra jest to jakos inaczej rozwiazane w budowie, a jak zalozysz cos takiego, to Twoja koncepcja przeróbek ktorych nie widac upadnie
      Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1326

Maicroft, Tak tak ,, to fotka obrazowa. Dla TDI sa ponoć inne ale podobnie montowane. Postaram sie dorwać foto

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Czyli jest to wkladane, pod albo nad chlodniczeke oleju, ktora w tej chwili mamy, a moze jest to zamiast tego, wtedy byloby juz calkiem fajnie
          Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1326

no kufa .. Maicroft, zrobiłem wydruk z ETOSA wysyłam rysunek gościowi który to sprzedaje i który ma to w swojej niby A4 TDI z pytaniem ... :

czy daje sie to pod chłodniczkę czy na chłodniczke między filtrem a może gdzieś indziej ?

I jaką odpowiedz uzyskałem :

cytat:

"dokładnie tak"

koniec cytatu.

Fajnie ze mi odpowiedział hehe ... tylko mało kufa konkretnie. Kufa ludzie sprzedają i nie wiedzą co ! A jak sie już ich spytasz dokładnie to kapa. Bede misiał kupić i pooglądać przy najbliższej wymianie oliwy za ok 2 miechy gdzie by to wpakować.

Wydaje mi sie że by mogło to być zamiast korka nr 14 na dole pod chłodniczką Maicroft co Ty na to ?

EDIT: dzwoniłem do innego kolesia .. co też to sprzedaje i mowi ze do nas sie nie da to jest tyko na metalowy filtr dla nas trzeba stosować trójniki :

EDIT 2:
            Przetrzepałem forum SR. i sie okazuje ze jednak nie polecają pakowac trójnika bezpośrednio do bloku bo jak sie na tym zawieśi 2/3 czuniki to z ciężaru potrafi pęknąć i wysrać oliwe. Polecają zrobić wężyk ciśnieniowy i dopiero do niego trójnik. I tak bede robił.
            Musze rozeznać jaki jest gwint ori czujnika i jakie tam ciśnienie napingala by zrobić odpowiedni wężyk.

Komentarz

Pracuję...