już mogę odaplić Winde ale po zalogowaniu w usera jest czarno, znaczy widzę ciemność :wink:
Pasek transmisji (klinowy) O1
Zwiń
X
-
Nie wiem jak w innych samochodach, ale w Octavii 2.0 benzynowej wymiana paska wieloklinowego to 20 sekund łącznie z wyjściem z samochodu i otwarciem maski. Z tego też powodu zakupiłem i woziłem go przez ponad 10 lat w bagażniku na wszelki wypadek. Wymieniłem "dla zasady" po 13 latach jazdy i ponad 220 tys.km, a ten stary dalej wożę w bagażniku "na wszelki wypadek". Trochę dało się na nim zauważyć spękań gumy, ale dalej jest całkowicie sprawny, w sam raz na zapas w razie czego.
Komentarz
-
-
toomasz, Mój mechanik (specjalista od vag) stwierdził że przy wymianie rozrządu lepiej dołożyć pare złoty i wymienić napinacz i pasek wielorowkowy.Chodzi o tdi.Ja sie stosuje do tej rady dla świętego spokoju.Jak to sie mówi chleba ze smalcem nie jem po przez taki wydatek.
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zakładaj i nie zastanawiaj się.Zamieszczone przez opsia Zobacz wpisWitam. Moja O1 1.9TDI AXR. Muszę wymienić pasek wieloklinowy. Kupiłem takowy. Sprzedawca sprzedał mi 6DPK1200. Po przyjechaniu do domu, okazało się, że powinien być 6DPK1195....Niby tylko 5 mm, ale,czy może zostać, czy lepiej wymienić??? Czy napinacz sobie poradzi o te 5 mm?? Pozdrawiam.
Komentarz
-

Komentarz