już mogę odaplić Winde ale po zalogowaniu w usera jest czarno, znaczy widzę ciemność :wink:
Pasek transmisji (klinowy) O1
Zwiń
X
-
Nie wiem jak w innych samochodach, ale w Octavii 2.0 benzynowej wymiana paska wieloklinowego to 20 sekund łącznie z wyjściem z samochodu i otwarciem maski. Z tego też powodu zakupiłem i woziłem go przez ponad 10 lat w bagażniku na wszelki wypadek. Wymieniłem "dla zasady" po 13 latach jazdy i ponad 220 tys.km, a ten stary dalej wożę w bagażniku "na wszelki wypadek". Trochę dało się na nim zauważyć spękań gumy, ale dalej jest całkowicie sprawny, w sam raz na zapas w razie czego.
Komentarz
-
-
toomasz, Mój mechanik (specjalista od vag) stwierdził że przy wymianie rozrządu lepiej dołożyć pare złoty i wymienić napinacz i pasek wielorowkowy.Chodzi o tdi.Ja sie stosuje do tej rady dla świętego spokoju.Jak to sie mówi chleba ze smalcem nie jem po przez taki wydatek.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez opsia Zobacz wpisWitam. Moja O1 1.9TDI AXR. Muszę wymienić pasek wieloklinowy. Kupiłem takowy. Sprzedawca sprzedał mi 6DPK1200. Po przyjechaniu do domu, okazało się, że powinien być 6DPK1195....Niby tylko 5 mm, ale,czy może zostać, czy lepiej wymienić??? Czy napinacz sobie poradzi o te 5 mm?? Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz