marekzu, u mnie spryskiwacz reflektorów działa dopiero po odpaleniu włacznikiem świateł mijania.Teraz mam automat,który zapala światła po uruchomieniu silnika i jeśli nie przekręcę włącznika ,to spryski nie działają. :szeroki_usmiech
[O1] Kontrolka ABS
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Kontrolka ABS
Witam, świeci mi się kontrolka ABS i faktycznie go nie mam (znaczy się nie działa). Płyn w normie, klocki też. Czy mogą mieć na to wpływ zużyte tarcze hamulcowe?OCTAVIA 1.6 GLXi (74KW) '99 ANGOL
-
Witaj.
Zacznij od najprostrzych rzeczy , sprawdź czy bezpieczniki masz sprawne. :lol:
Komentarz
-
A jak sprawdzisz bezpieczniki jak pisał Wacek.pl, a będa dobre to sprawdż czujniki przy kołach, zobacz czy nie mają uszkodzonych obudów bo wtedy może dostać się do nich wilgoć (ja tak miałem), lub styki mogą się zabrudzić i wtedy ABS-u też nie będzie. Pozdro!!!Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
Witam,
sprawdz bledy w module ABS-u.
Tarcze bym raczej wykluczyl, prawdopodobne czujnik lub przewod przy kole.
Moze byc rowniez korozja na zlaczce.
Darek
Komentarz
-
-
Ja też tak miałem.Zapaliła sie kontrolka ABSu i system nie działał.Podjechałem na VAGa i wykazało że mam uszkodzony czujnik prawego koła.Kupiłem z allegro nowy czujnik, założylem (troche się namęczyłem) i gra gitara 8)Była O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Komentarz
-
dokladnie,też stawiam na czujnik,u mnnie to bylo i wymienili w ASO na nowy,troche sie pierdzielili z wyjeciem starego bo sie stopił :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Sprawdzę bezpieczniki i dam znać. Mam nadzieję że to nie czujniki. :?OCTAVIA 1.6 GLXi (74KW) '99 ANGOL
Komentarz
-
-
Bezpiecznik jest OK. Kupię więc czujnik . ...i teraz następne pytanie ,czy czujniki na przód są takie same, czy czymś się różnią? Widziałem na Allegro po 25 zeta.OCTAVIA 1.6 GLXi (74KW) '99 ANGOL
Komentarz
-
Komentarz
-
...z tym podpięciem mojej skodzianki do kompa to może być nie taka prosta sprawa, mianowicie, obecnie przebywam na wiosce, w której na bank nie ma warsztatu skody. Może gdzieś w dalszej okolicy. Będę szukał. Dzięki
[ Dodano: Sro 04 Kwi, 07 20:32 ]
Aha. Jeszcze jedno pytanko. Czy przyczyną może być zmiana akumulatora(jakiś błąd w kompie lub coś takiego)??? :roll:OCTAVIA 1.6 GLXi (74KW) '99 ANGOL
Komentarz
-
Takko, nie wiem czy zani napiecia moze spodowac akurat blad ABS, ale znam przypadki gdzie po roznych pracach sie zapalal blad poduszek, ABS i inne i po wywaleniu ich VAG'iem wszystko wracalo do normy
Komentarz
-
-
Witam. Ja natomiast zauważyłem u siebie , przez ostatnie 3 dni , ze zapala sie kontrolka ABS dokładnie po przekroczeniu prędkości 22km/h :shock: .
Komentarz
-
-
Komentarz
-
najczęściej opisywaną usterką na forum w tym temacie był padnięty czujnik przy kole.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
widocznie w Jastrzębiu tak octavki mają,moja długo jezdziła z zapaloną kontrolką ostatnio wymienilem amory,klocki i tarcze przód i abs zgasł-ulga.
Komentarz
-
Witam,-
najczęściej pada prawy przedni czujnik obrotu koła, ale nie koniecznie bez podłączenia VaG-a się nie obejdze, pamiętać należy z którego roku jest auto i jaki ma numer sterownika bo podłączenie i odczyt błędu może drogo kosztować :lol:Zamieszczone przez MaicroftTak wiec, nalezy podpiac VAG-a i sprawdzic czego blad wisi, obstawiam jakis czujnik w kole.mając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
-
Komentarz
-
sory na chybcika przeczytałem i nie zaskoczyłem od razu (miałem problem jeden i drugi)mając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
-
U mnie VAG wskazał bład w czujniku prawego przedniego koła. Majster wstrzymał się z wymianą czujnika, a zaczął od przeczyszczenia styków. Wyczyścił styki z zieleniny i ABS powrócił do łask. 5 minut roboty. Ponoć te typy tak mają.
Komentarz
-
no właśnie nie tak dawno miałem to samo z czujnikiem prawego przedniego koła wyczyściłem styki psiknołem wd-40 i abs doszedł do normy, natomiast z poduchami miałem troche gorzej.mając poduchy...nie zapominaj o pasach
Komentarz
Komentarz