[O1] co wpływa na falowanie obrotów na jałowym? (lpg I BENZ)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemo
    Drive
    • 2004
    • 44

Jakie problemy sa z tym silnikiem?
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2267
    • Superb III (3V3)

witam
    Własnie jak jest zimny jest ok a jak gorący to przy przyhamowaniu obroty falują i nawet spadają do 0 i gaśnie
    Czy oprócz przepustnicy którą załóżmy wyczyszczę naeży sprawdziś inne czynniki
    Co ma wpływ na kąt uchylenia przep. ew nastawnik przepustnicy czy złe świece i kable WN też wpływają?
    Aha czasami ja ruszam z I lub jadę na II biegu na niższych obr. i nagle przyspieszam mocno to czasem szarpie lekko - może jednak zacząć od świec?

dziękuję z góry za pomoc, radę....
    Orzeł

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

orzel720, u mnie falował przez czujnik g31 i g71 tzw map sensor ale nie jestem pewien czy jest w 1.6

Komentarz

• Kuvel
        Ambiente
        • 2006
        • 138

orzel720, nie napisałeń jaką masz instalacją LPG. Jeśli masz sekwencję to raczej nie brudna pzrepustnica natomiast jeśli to starsza generacja to ja obstawiam syf w przepustnicy.
        Inna sprawa, że zagazowane auto jest strasznie wrażliwe na stan przewodów WN i świece. Zacznij od najtańszych spraw a najlepiej to znajdź sobie dobrego mechanika - zaoszczędzisz czas i kasę.
        90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• orzel720
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 2267
          • Superb III (3V3)

- IV generacja sekwencja
          - mechanika mam owszem wujas ma servis Skody
          - też podejrzewam zapłonowe sprawy bo perzepustnica nie powodowała by mi szarpnięc przy II biegu przy przyspieszaniu bardziej świece cewki kable....
          właśnie wiesz jak to jest w moim silniku rozwiązane?
          Ja nie mam po prostu kiedy tego rozebrać wracam często późno - piwko, żonka i lulu
          albo w innej kolejności

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

u mnie, co prawda 1.8T, ale pomoglo czyszczenie przepustnicy. Objaw byl taki: falowanie obrotow, gdy samochod jedzie, a silnik jest odlaczony od kol (sprzeglo lub luz)
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

Pracuję...