Jakie problemy sa z tym silnikiem?
[O1] co wpływa na falowanie obrotów na jałowym? (lpg I BENZ)
Zwiń
X
-
[O1] co wpływa na falowanie obrotów na jałowym? (lpg I BENZ)
witam
Własnie jak jest zimny jest ok a jak gorący to przy przyhamowaniu obroty falują i nawet spadają do 0 i gaśnie
Czy oprócz przepustnicy którą załóżmy wyczyszczę naeży sprawdziś inne czynniki
Co ma wpływ na kąt uchylenia przep. ew nastawnik przepustnicy czy złe świece i kable WN też wpływają?
Aha czasami ja ruszam z I lub jadę na II biegu na niższych obr. i nagle przyspieszam mocno to czasem szarpie lekko - może jednak zacząć od świec?
dziękuję z góry za pomoc, radę....
Orzeł
-
-
orzel720, nie napisałeń jaką masz instalacją LPG. Jeśli masz sekwencję to raczej nie brudna pzrepustnica natomiast jeśli to starsza generacja to ja obstawiam syf w przepustnicy.
Inna sprawa, że zagazowane auto jest strasznie wrażliwe na stan przewodów WN i świece. Zacznij od najtańszych spraw a najlepiej to znajdź sobie dobrego mechanika - zaoszczędzisz czas i kasę.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
- IV generacja sekwencja
- mechanika mam owszem wujas ma servis Skody
- też podejrzewam zapłonowe sprawy bo perzepustnica nie powodowała by mi szarpnięc przy II biegu przy przyspieszaniu bardziej świece cewki kable....
właśnie wiesz jak to jest w moim silniku rozwiązane?
Ja nie mam po prostu kiedy tego rozebrać wracam często późno - piwko, żonka i lulu
albo w innej kolejności
Komentarz
-
Komentarz