Zamieszczone przez blackspot
Pisk podczas opuszczania szyby.
Zwiń
X
-
Pisk podczas opuszczania szyby.
Witam.
Od 2 dni mam dziwne piski podczas opuszczania szyby od strony kierowcy (elektryczne).
Podczas opuszczania słyszę (i czuję na przycisku) jak coś przeskakuje na mechanizmie.
Podczas zamykania wszystko jest w porządku.
ASO twierdzi, że pada linkowy mechanizm sterowania szybą.
Koszt 300 zł + robocizna.
Pytanie do tęgich głów czy kupować nowy czy próbować reanimować obecny?
Jeśli tak to co tam mogło ulec zużyciu/uszkodzeniu?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
-
Zamieszczone przez lisiaczekHmmmm u mnie bylo tak ze nie dalo sie regenerowac bo stary typ mialem kupilem sam nowy ale nie za 300zl:-) koszt chyba jakies 220zl w sklepie skodex w Poznaiu
Jeśli dojdzie do wymiany część zakupię u siebie.
Kontynuując wątek to jest szansa na naprawę w moim modelu rocznikowym (2003)?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Kontynuując wątek to jest szansa na naprawę w moim modelu rocznikowym (2003)?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekja mam 2004 i u mnie calkiem niedawno dzialo sie to samo aż wkoncu spadla szyba,niestety nie dało sie reanimować [linka poszarpana cała i polamane te plastiki w mechanizmie opuszczania szyby]i mysle ze u ciebie też sie nie da :? zrobilem w ASO i nie pamiętam dokladnie ale zaplacilem coś ok 250złPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ĆwiarteczkaCzęści org. + robocizna ?? A gdzie to robiłeś ??-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Re: Pisk podczas opuszczania szyby.
Postanowiłem odświeżyć temat ze względu na udany zabieg naprawy.
Obyło się bez konieczności wymiany mechanizmu.
Porządne smarowanie wszystkich ruchomych elementów włącznie z plastikami trzymającymi szybę oraz linką. Efekt - jest ciszej niż w fabryce
Trochę z tym pracy jest i dobrze mieć kogoś do pomocy ze względu na konieczność operowania mechanizmem szyby. Można wsadzić łapkę do wewnątrz i posmarować od drugiej strony uprzednio nabierając odpowiednią ilość mazidła na dłonie - bynajmniej w miejscach dokąd zmieścimy łapki. Po kilku zjazdach i podjazdach szybą hałas ustał ostatecznie.
Smarowałem szpec smarem Wurtha w aerozolu o podwyższonej wytrzymałości na temp.
Oryginalny smar dosłownie wyparowałPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Re: Pisk podczas opuszczania szyby.
przerobiłem ten temat rok temu.
W lince popękało kilka włókien i zgrzytały,a szyba ciężko się podnosiła.
Wyjąłem mech, zdjąłem bębenek na który nawinięta była linka. pojechałem do znajomego zrobił mi linkę nową za 45pln włożyłem i jest spokój. U sąsiada w Audi A6 ta sama historia i ta sama procedura naprawcza jego linka kosztował 60 pln bo był dłuższa i miała więcej ciężarków blokujących(zaczepów).1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
Komentarz