Różnice w wersjach silnika 1.8T 20v 150KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dawid810909
    Classic
    • 2017
    • 1

Sewerwa, do cofania to kup x2, bo swiatlo cofania jest w kazdej z lamp, a jeden LED i jedna zarowka bedzie wygladac tragicznie
    ad 5) Bralbym takie co swieca jedna, mocniejsza dioda w dol. Bo nie wiem czy takowe sie zmieszcza do lampki... i tez nie pamietam jak lampka z tyłu była montowana, czy nie lepiej swiecace z obu stron...

O lusterkach byl watek dlugi, da sie, choc troche roboty. Tablica rejestracyjna to pikus - lampki w ASO sa za pol darmo (30-40pln? jakos tak), wymiana to minuta, a kodowanie na spocie ktos Ci na pewno zrobi za dobre slowo ew. fajke
  • dawid810909
    Classic
    • 2014
    • 29

Witam, mam pytanko jakie dokładnie są różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami silnika 1.8T 150KM:
    - AGU
    - AUM
    - ARX
    - ARZ
    Nie wiem czy to wszystkie. Najbardziej interesuje mnie jak ma się kwestia finansowa ew. serwisowania poszczególnych wersji. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Komentarz

• Czarna_LK
      RS
      • 2014
      • 2255
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dawid810909, Temat już gdzieś chyba był poruszany. Są różnice między typami np. w turbinach (K03, K03s), na pewno w sofcie (mapie silnika), elektroniczny/konwencjonalny pedał gazu. Reszta części eksploatacyjnych pasuje bez względu AGU / AUM itp. Zależy np. czy pasek wielorowkowy będzie dla wyposażenia z climatroniciem czy bez itp.
      Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299

_______
      Piotr

Komentarz

• cieq
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 745
        • Octavia I (1U2)
        • AGU 1.8 20VT 150 KM
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

U mnie w AGU były inne wtryskiwacze Koszty serwisowania są na tym samym poziomie.
        www.pinkbike.com

Komentarz

Pracuję...