Gratulacje,kozacka fura :diabelski_usmiech Nexus6, czemu nie dobrałeś panoramicznego dachu?ze względu na mniej sztywne nadwozie?
Jaka bateria do Octavii 1.8T AUM z 2002?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Jaka bateria do Octavii 1.8T AUM z 2002?
Witam Kolegów.
Przepraszam, że pytam o taką trywialną rzecz, ale w moim aucie znalazłem wiele niestandardowych części, więc wolę się upewnic.
Muszę wymienic akumulator w moim aucie, ale nie mam już oryginału, tylko jakiegoś Boscha, a chcę kupic nową Centrę, tylko nie wiem, jaką pojemnośc i gdzie ten cholerny plus ma byc, czy z prawej czy lewej, bo zależy jak na baterię spojrzec, to raz jest z prawej, a raz z lewej ) Bo w opisie baterii na aukcji większośc ma napisane "prawy +", więc pewnie taka będzie dobra, ale czy na pewno?
Moje auto to Octavia Elegance z 2002 roku. Silnik 1.8T, AUM, 150kM. Obecnie mam włożoną baterię Boscha 64Ah.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
-
-
arcy, Klemy określa sie(prawy czy lewy plus) jak stoisz przed akumulatorem i klemy masz z przodu.Co do akumulatora ważna jest moc rozruchowa.Co do pojemności to rozkoduj sobie wlepe w bagażniku pod wykładziną z lewej strony lub taka sama jest w książce serwisowej.Dobrze jak byś wymieniał akum w warsztacie który sie tym zajmuje,oddasz stary a gościu ci doradzi co i jak.Ja tak robie już chyba w piątym aucie i jestem zadowolony
No i masz pewną gwarancje.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Re: Jaka bateria do Octavii 1.8T AUM z 2002?
Zamieszczone przez arcyMuszę wymienic akumulator w moim aucie
Komentarz
-
Komentarz