Jaka bateria do Octavii 1.8T AUM z 2002?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fernie476
    Classic
    • 2015
    • 2

Gratulacje,kozacka fura :diabelski_usmiech Nexus6, czemu nie dobrałeś panoramicznego dachu?ze względu na mniej sztywne nadwozie?
  • arcy
    Classic
    • 2013
    • 45
    • Octavia I (1U2)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Witam Kolegów.
    Przepraszam, że pytam o taką trywialną rzecz, ale w moim aucie znalazłem wiele niestandardowych części, więc wolę się upewnic.
    Muszę wymienic akumulator w moim aucie, ale nie mam już oryginału, tylko jakiegoś Boscha, a chcę kupic nową Centrę, tylko nie wiem, jaką pojemnośc i gdzie ten cholerny plus ma byc, czy z prawej czy lewej, bo zależy jak na baterię spojrzec, to raz jest z prawej, a raz z lewej ) Bo w opisie baterii na aukcji większośc ma napisane "prawy +", więc pewnie taka będzie dobra, ale czy na pewno?
    Moje auto to Octavia Elegance z 2002 roku. Silnik 1.8T, AUM, 150kM. Obecnie mam włożoną baterię Boscha 64Ah.
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

arcy, Klemy określa sie(prawy czy lewy plus) jak stoisz przed akumulatorem i klemy masz z przodu.Co do akumulatora ważna jest moc rozruchowa.Co do pojemności to rozkoduj sobie wlepe w bagażniku pod wykładziną z lewej strony lub taka sama jest w książce serwisowej.Dobrze jak byś wymieniał akum w warsztacie który sie tym zajmuje,oddasz stary a gościu ci doradzi co i jak.Ja tak robie już chyba w piątym aucie i jestem zadowolony
      No i masz pewną gwarancje.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

Re: Jaka bateria do Octavii 1.8T AUM z 2002?

Zamieszczone przez arcy
        Muszę wymienic akumulator w moim aucie
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...aki+akumulator
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

Pracuję...