Tak z ciekawosci ktora octa osiagnie wieksza predkosc maksymalna octa I z silnikiem 1,9tdi 130PD czy octa II z 2,0tdi (seryjne lub virusowane) ? W sumie moc podobna ,skrzynie 6 biegow.
Mimo ze obydwie 6stki to nie sa takie same skrzynie... chyba maja inne przelozenia - rozne predkosci na poszczegolnych biegach przy tych samych obrotach (sprawdzone doswiadczalnie)
Mojej O2 w serii to juz raczej nie pomierze :wink:
Nie sprawdzalem jeszcze Vmaxa (nie bylo za bardzo gdzie i aura nie sprzyja :evil: ). Na razie najszybciej bylo 220 licznikowe na AK, osiaga bez problemow, jest jeszcze zapas obrotow, seryjne 16stki.
Moja 110 Vp na pokładzie 2osoby, autostrada Gliwice - Wrocław 195/65/15 na prostej 210 z górki 215 km/h !!! Zastanawiałem się jeżeli tak jest w serii to po co virusować :roll:
To ci ciekawostka
Moja 110 Vp na pokładzie 2osoby, autostrada Gliwice - Wrocław 195/65/15 na prostej 210 z górki 215 km/h !!! Zastanawiałem się jeżeli tak jest w serii to po co virusować :roll:
Bo 110 VP dużo więcej nie poleci. Skrzynia biegów na to nie pozwala. Ja zamykam szafe (220 kmh) i dalej ni cholery - obroty sie kończą. Za to czas z jakim osiągam te 200 kmh jest duuuużo krótszy.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Moja 110 Vp na pokładzie 2osoby, autostrada Gliwice - Wrocław 195/65/15 na prostej 210 z górki 215 km/h !!!
No to moja 110hp jest chyba wolniejsza bo max 205km/h dwie osoby(raz 208km/h na dupie meskowi ,mniejsze opory powietrza) ,tylko ja na ekspresowce przed mostem w modlinie na trasie nr 7 w strone wawy, to moze prosta mam krotsza :wink:
A to zuzycie paliwa na tym wyswietlaczu to jest srednie czy chwilowe, bo to nie jest za wyrazne. Swoja droga takie cisniecie auta moim zdaniem ktore jeszcze tych 10tys km nie ma to troche meczenie go.
Zastanawiałem się jeżeli tak jest w serii to po co virusować :roll:
Zeby miec lepsze przyspieszenie. Jak czesto jezdzisz z Vmax ? Zapewne niezbyt czesto, ale spod swiatel juz pewnie scigasz sie czesciej - i po to jest wirus k
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
A to zuzycie paliwa na tym wyswietlaczu to jest srednie czy chwilowe, bo to nie jest za wyrazne. Swoja droga takie cisniecie auta moim zdaniem ktore jeszcze tych 10tys km nie ma to troche meczenie go.
Chyba chwilowe,bo jak srednie to dziekuje :? Patrzac na obrotomiesz to jeszcze mu obrotow zostalo do czerwonej kreski,ciekawe czy by jeszcze wiecej poszedl :wink:
most .....w Zakroczymiu :twisted: :twisted: :wink:
dla mnie i tak najważniejesze są przyspieszenia, V-max mnie prawie w ogóle nie interesuje
Hm...ja myslalem ze to jest modlinski
W sumie ta bo ja lece v-max tylko zraz na trasie na tym odcinku ,a tak to 150-160km/h po tej drodze. A najlepiej lubie jechac 130km/h na drodze z jednym pasem ,przy srednim naterzeniu ruchu :wink:
ja swoja polecialem max 210 na prostej w 3 osoby na utostradzie A4 moze zgorki poszla by troche wiecej.Octa seria 110 kucy,spalanie chwilowe bylo cos kolo 11l :diabelski_usmiech
A czy zauważyliście, że wibracje i głośność silnika na V biegu w ASV seria są różne. Chodzi mi o to że na V biegu w kabinie przy 60 km/h jest cicho, potem przy 80-95km/h wyraźnie głośniej, a po przekroczeniu 120-150zł znowu cicho i gładko?? :?:
Wlasnie z Poznania wrocilem. i tak...
na serii jechalem tam 205km.h
po chipie u Marka na 133/328 i zdjeciu ogranicznika 215km/h i nie dalo rady wiecej...
Komentarz