Ja jestem, ale jakiś mam kiepski ten tydzień i brakuje mi weny na drukowanie
Zapocenie pod skrzynia biegow
Zwiń
X
-
Zapocenie pod skrzynia biegow
Witam
Ostatnio podczas wymiany oleju w swoim szkodniku zauwazylem zapocenie pod skrzynia biegow, tak gdzie jest taka owalna pokrywka ze znaczkiem VW mocowana na dwie sruby na wysokosci lewego kola. I teraz moje pytanie: czy mozna gdzie dostac taka uszczelke, czy uszczelnia sie to na silikon ? Szukalem na allegro i na skodaczesci ale nie moglem namierzyc tej uszczelki. Bede wdzieczny za pomoc, dodam, ze olej w skrzyni zmienialem w zeszlym roku marki Motul.
[ Dodano: Sob 31 Sty, 15 14:59 ]
na zdjeciu zaznaczylem strzalka miejsce o ktora usczelke chodziZałączone plikipekool
-
-
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Gość
pekool, u mnie tez sie delikatnie tam pocilo ale nie ponad norme, jesli u Ciebie tez nie specjalnie zostaw to, z tego co pamietam to normalne, mozna to okrecic i uszczelnic od nowa, ale nie pamietam czy jest tam uszczelka bo cos mi sie kojarzy ze spod tego dekielka wystawala jakas masa podobna do silikonu (?!). Jakbys sie z tym bawil to trzeba odrazu olej by wymienic w skrzyni.
Komentarz
-
U mnie też ciekło z pod tego, ten dekielek trzyma cały ten drążek od zmiany biegów. Nie udało mi się go zdjąć całkowicie, więc zlałem cały olej ze skrzyni, przeczyściłem benzyną i sprężonym powietrzem i uszczelniłem sylikonem. 3 miesiące minęły i nic nie cieknie. Z tego co pamiętam nie było tam żadnej uszczelki.
Komentarz
-
-
Tak, na samochodzie, wykręciłem te dwie śrubki i dekielek nie chciał całkiem zejść (była szczelina na 1cm). Podejrzewam, że w ten dekielek wchodzi jakiś trzpień od góry lub jest połączony i trzeba rozkręcać całą skrzynię. Może jest jakiś sposób aby całkiem go zdemontować, ale u mnie nie chciał więc poradziłem sobie inaczej. Tak czy inaczej 45 min roboty, razem z wymianą oleju, oczywiście jak się ma kanał.
Komentarz
-
Komentarz