Zapocenie pod skrzynia biegow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cezeciarz
    Drive
    • 2014
    • 48

Ja jestem, ale jakiś mam kiepski ten tydzień i brakuje mi weny na drukowanie
    Jawer!

Moja niebieska:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81875
  • pekool
    Rider
    • 2012
    • 321
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Witam
    Ostatnio podczas wymiany oleju w swoim szkodniku zauwazylem zapocenie pod skrzynia biegow, tak gdzie jest taka owalna pokrywka ze znaczkiem VW mocowana na dwie sruby na wysokosci lewego kola. I teraz moje pytanie: czy mozna gdzie dostac taka uszczelke, czy uszczelnia sie to na silikon ? Szukalem na allegro i na skodaczesci ale nie moglem namierzyc tej uszczelki. Bede wdzieczny za pomoc, dodam, ze olej w skrzyni zmienialem w zeszlym roku marki Motul.

[ Dodano: Sob 31 Sty, 15 14:59 ]
    na zdjeciu zaznaczylem strzalka miejsce o ktora usczelke chodzi
    Załączone pliki
    pekool

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

pekool, Nie wiem jaki masz typ skrzyni biegów więc spróbuj sprawdzić sam w tym linku.Tam są wszystkie skrzynie.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pekool
        Rider
        • 2012
        • 321
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

aniol, mam EGS-a
        pekool

Komentarz

pekool, u mnie tez sie delikatnie tam pocilo ale nie ponad norme, jesli u Ciebie tez nie specjalnie zostaw to, z tego co pamietam to normalne, mozna to okrecic i uszczelnic od nowa, ale nie pamietam czy jest tam uszczelka bo cos mi sie kojarzy ze spod tego dekielka wystawala jakas masa podobna do silikonu (?!). Jakbys sie z tym bawil to trzeba odrazu olej by wymienic w skrzyni.

Komentarz

• kazhuya
            Classic
            • 2014
            • 13

U mnie też ciekło z pod tego, ten dekielek trzyma cały ten drążek od zmiany biegów. Nie udało mi się go zdjąć całkowicie, więc zlałem cały olej ze skrzyni, przeczyściłem benzyną i sprężonym powietrzem i uszczelniłem sylikonem. 3 miesiące minęły i nic nie cieknie. Z tego co pamiętam nie było tam żadnej uszczelki.

Komentarz

• pekool
              Rider
              • 2012
              • 321
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kazhuya, robiles to na samochodzie czy sciagales skrzynie, a ten drazek od zmiany trzyma sie na czyms czy trzeba uwazac podczas odkrecania tej nakretki zeby nie wypadł ?
              pekool

Komentarz

• kazhuya
                Classic
                • 2014
                • 13

Tak, na samochodzie, wykręciłem te dwie śrubki i dekielek nie chciał całkiem zejść (była szczelina na 1cm). Podejrzewam, że w ten dekielek wchodzi jakiś trzpień od góry lub jest połączony i trzeba rozkręcać całą skrzynię. Może jest jakiś sposób aby całkiem go zdemontować, ale u mnie nie chciał więc poradziłem sobie inaczej. Tak czy inaczej 45 min roboty, razem z wymianą oleju, oczywiście jak się ma kanał.

Komentarz

Pracuję...