tez odnowilbym swoje bo po wypadku mam 3 szt podrapane ( kupilem nowki ) i strasznie mnie to drazni ze tera sa takie, ale jak zobaczylem jak kumplowi zrobili to stwierdzam ze wole swoje podrapane :evil: :evil:
Znana ... ja tam kiedyś prostowałem zgiętą felgę.
Za jakiś czas (około 1 roku później) wymieniałem opony i ta prostowana felga na wyważarce kręciła się wręcz idealnie.
Tak więc (chyba) można ich polecić.
tylko pamiętajcie żey nie piaskowac felg bez potrzeby . niektóre serwisy biora za to kasę a wcale tego nie robią . można podjechac do pierwszego z brzegu lakiernika i spytac sie czy pisakowanie jest potrzebne a także spytac ile weżmie za pomalowanie , czasami moze być znacznie taniej
Ale ja mam straszenie zarysowane felgi, więc chyba lakiernik by sobie nie poradził. Nie wiem nawet czy piaskowanie by im pomogło... Ale pan z serwisu twierdzi, że będą wyglądały jak nówki jak dam 500 za renowację kompletu
Moze troche off-topic ale na allegro ostatnio widzialem kolesia ktory regeneruje i lakieruje felgi (stalowe i alusy). Komplet alusow 16' kosztuje chyba 300 (lakierowanie). Stalowki sa tansze (ale dokladnie nie wiem ile)
Chyba sie skusze i po sezonie mu oddam swoje alusy i walne na czarno :diabelski_usmiech.
Wystarczy wpisac w allegro lakierowanie felg i wyskoczy 1 pozycja choc w tej chwili chyba jego aukcja sie skonczyla ale koles wystawia caly czas. Opinie mial niezle, ze dobrze robi i jest elastyczny (moze podjechac np po felgi a potem je odwiezc). Koles jest chyba jakos z poludnia Warszawy (Piaseczno lub Konstancin)
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
można podjechac do pierwszego z brzegu lakiernika i spytac sie czy pisakowanie jest potrzebne a także spytac ile weżmie za pomalowanie , czasami moze być znacznie taniej
ja bym sie tak nie rozpedzal z 1 lepszym na feldze nie jest zwykly bezbarwny, taki jak na samochodzie !!! Ma inna twardosc... Tak przynajmniej slyszalem od kilku osob... Nie jestem skory do przeplacania ale trzeba uwazac bo czesto cena idzie w parze z jakoscia wykonania im mniej tym... co prawda nie zawsze ale... kolega ostatnio malowal i musze pow ze ja do tamtego zakladu nie dam swoich felg :evil:
Znana, felgus, Auto-Felgi - mnóstwo dobrych opinii, ale ja nie byłem zadowolony, mimo, że felga była naprawdę lekko skrzywiona (i to wg. pana stamtąd :idea: ), nie zostało to zrobione dobrze, zapłaciłem 70PLN i mówię tu o stalówkach :idea:
nie mówię, że nie, ale uważać trzeba wszędzie :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Adrian, to w 1 z tych zakladow moj kolega robil a ponoc to byl najlepszy, skoro tak to juz sobie wyobrazam jak robia Ci co gorzej.... nie oddam swoich do zadnego z nich...
Adrian, nie pomylil sie jeszcze bylismy u takiego wulkanizatora to sam nie dowierzal ze tak tamten spier.. robote, wytlumaczylismy mu w ktorym to zakladzie i pow ze on dobrze robi a tu jednak lipa , nie domalowane i odkurz po wew czesci :evil: ja nie placilem ale nie bylem zadowolony z jego roboty
nie za ma co ja tam swoich nie oddam mam zdrapany lekko lakier ale jak mam miec cos takiego jak kol to nie polecam nikomu .... zobacze ten zaklad ktory tu polecali
Obycie mają jak przysłowiowy Pan Józio w berecie z antenką ale robią całkiem ok i regeneracja kompletu 16" alu z piaskowaniem to koszt 240 zł :szeroki_usmiech
Więc warto zaryzykować.
Felasie do nich zawiozłem. Faktycznie jest niedrogo. Jedna jest pokrzywiona. za prostowanie wezmą 50zł, więc za całość 290. Zobaczymy jak to wyjdzie...
Komentarz