ktos sie zbytnio naogladal die hard 4
[Inne] Katalizator w 1.6 AEE
Zwiń
X
-
[Inne] Katalizator w 1.6 AEE
Mam dylemat ostatnio okazało sie że mój katalizator sie sypie nie trzyma parametrów no i cos w nim gruchocze auto ma przjechane 108 tys stoje przed perspektywa wymiany katalizatora nawy w ASO to spory wydatek czy ktoś ma doświadczenia z katalizatorami uniwersalnymi jeśli tak to prosze o porade zamieników do tego silnika 1.6 AEE nie produkuja znalazłęm gdzieś żę firma bosal produkuje kat uniwersalne do wspawania w miejsce starego co o tym sądzicie acha ndmieniam że to katalizator z otworem na sonde
-
-
Z moim katalizatorem jest to samo, wysypał sie cały i cała zawartość cofnęła się do tyłu czyli tłumik końcowy i środkowy również do wymiany --> w sobote jestem umówiony na wymiane katalizator zastąpiony będzie jakiś wynalazkiem strumienica w obudowie katalizatora + nowy środkowy i końcowy całość z robotą na gotowo ma mnie wynieść 350 zł co do sondy bedzie wspawana w rure....
Komentarz
-
-
Hmm powiem tak firma Bosal jest dobra ,ale katalizator powinien by dobrany do pojemnosci silnika wiec zapytaj o to przed kupnem. Kiedys mialem uniwersalny katalizator byl max do 2500ccm pojemnosci a mialem 2000ccm i wszystko bylo ok wiec powodzenia.A co do strumiennic to jestem przeciw czasami jest gorzej niz ze zwykla rura chyba ze ktos zaklada profesjonalny uklad wydechowy wlacznie z kolektorem ale to juz inna bajka. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eryk1Hmm powiem tak firma Bosal jest dobra
Radze tak jak pisż kaloedzy zobaczyć zakres pojemności katalizatora uniwersalnego co by ci mocy nie zabrał. PZDR[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Ja w swoim 1.6 AEE mam wycięty katalizator i powiem szczerze ze nie zaluje KOSZTY W DUŁ Na początku byla rozkminka czy nie bedzie strasznie glosno chodził ale po w spawaniu prostej rurki jest całkiem cicho. Mocowanie sondy lambda mam przed katalizatorem ale podobno jest rożnie w niektórych wersjach mocowali sondy w Katalizatorze:::WPR 40X9 Nowy zawodnik
Komentarz
-
-
witam, dla mnie ostatnio posypal sie katalizator, czy jak wstawie rurke zamiast katalizatora to czy spalanie wzrosnie ? mam auto na gaz jak go wstawialem to by ustawiany ze sparawnym katalizatorem , teraz ja go nie bede mial to sonda bedzie prawidlowo pracowac? czy nie bedzie podawac zlych danych do odczytu, a co za tym idzie zla dawka wieksze spalanie?
prosze wypowiedzcie sie na ten temat
Komentarz
-
-
oki dzieki to moge smialo wycinac katalizator i nie martwic sie o spalanie i o inne wlasciwosc, dzieki huwe :lol:
[ Dodano: Czw 30 Sie, 07 14:11 ]
wyciąłem kata i co sie stało? zaczął więcej palić, widzę po komputerze ze spalanie mi wzrosło w mieście palił mi 9l a teraz dochodzi do 12l w trasie gdzie spalanie mi wychodziło 7.5l przy 120km/h teraz mi spala 9l przy 120km/h
i teraz mam pytanie, czy można to przesterować przez komputer żeby wróciło wszystko do normy?
Komentarz
-
Komentarz