Regeneracja maglownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tymek76
    Classic
    • 2008
    • 11

Regeneracja maglownicy

W trakcie montażu (rozpoczął się w piątek po południu a zakończył w sobotę w południe ops: ) fotek nie robiłem. W wolnej chwili postaram się coś pstryknąć - może komuś się przydadzą moje doświadczenia (szczerze przyznam, że jest to moje pierwsze "rękodzieło" w samochodzie )
  • bogusg
    Rider
    • 2007
    • 355

Regeneracja maglownicy

Muszę dokonać regeneracji maglownicy.
    Wczesniej był post o dobrym zakładzie w Łodzi na ul.Łubinowej 13, ale dzwoniłem tam i dopiero zapisuja na 15.05.07 a ja juz coraz częściej muszę dolewać płynu. Pytanie do Łodzian i nie tylko
    Znalazłem w internecie Warszatat jak w tytule na ul. Pomorskiej 185, który ma wcześniej wolne terminy i regeneruje taniej
    Czy kotos moze tam cos robił a szczególnie maglownicę i ma jakąś opinię na ten temat. Chętnie bym poznał opinię o tym warsztacie
    Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

na łubinowej są zapisy, jak chcesz żeby Ci wyciągali wszystko, jak wymontujesz sam robią od ręki.
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• bogusg
        Rider
        • 2007
        • 355

Ale opcja z wymontowaniem przez tego kto regeneruje maglownicę, wydaje mi się bardziej bezpieczna. Później w razie reklamacji, sprawa jest wtedy bardziej klarowna i oczywista nie ma zwalania winy na podwykonawców i ten sposób bym preferował
        Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

bogusg, wpadni na spocik 20 kwietnia cos poradzimy mysle że któryś z kolegów powie ci gdzie najlepiej zregenerować.PZDR
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• bogusg
            Rider
            • 2007
            • 355

Zamieszczone przez daneczek76
            bogusg, wpadni na spocik 20 kwietnia cos poradzimy mysle że któryś z kolegów powie ci gdzie najlepiej zregenerować.PZDR
            na spocik wpaść nie mogłem bo moja Octa właśnie zaległa na warsztacie na naprawę zamka drzwi, a na piechotę nieuchodzi
            Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Jaco
              Classic
              • 2007
              • 1

Re: Regeneracja maglownicy

Zamieszczone przez bogusg
              Muszę dokonać regeneracji maglownicy.
              Wczesniej był post o dobrym zakładzie w Łodzi na ul.Łubinowej 13, ale dzwoniłem tam i dopiero zapisuja na 15.05.07 a ja juz coraz częściej muszę dolewać płynu. Pytanie do Łodzian i nie tylko
              Znalazłem w internecie Warszatat jak w tytule na ul. Pomorskiej 185, który ma wcześniej wolne terminy i regeneruje taniej
              Czy kotos moze tam cos robił a szczególnie maglownicę i ma jakąś opinię na ten temat. Chętnie bym poznał opinię o tym warsztacie
              Nie polecam firmy DYNAMICA z Łodzi ul. Przędzelniana lub Dunikowskiego. Nie dość że naprawa trwała 9godz. to do tego miesiąc po zakończeniu gwarancji (12 mies.) maglownica znowu cieknie. Porażka[center:ec6d85e4bd][/center:ec6d85e4bd]

Komentarz

• phrix
                L&K
                • 2007
                • 1000
                • Audi
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z mojego doświadczenia z regeneracją magla ( z innych samochodów) wynika, że naprawiony nigdy nie jest taki jak fabryka zrobiła. Nawet pomimo napawania i dokladnego szlifowania lubi się rozlać po skonczeniu gwarancji - Ciekawe, że po naprawie dają tylko 12 miesiecy gwarancji mimo że powinny być 24 miechy :x . Inna sprawa, że zakup używanej przekładni to ogromna ruletka.

Tak poza tematem to ostatnio, zuważyłem ostry wysyp przekładni kierowniczych co pewno wynika z pogody i jazdy przez głęboką wodę :roll:

Sory za OT :szeroki_usmiech
                Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Stefan_KTP
                  Drive
                  • 2009
                  • 65

Zamieszczone przez Jaco
                  Nie polecam firmy DYNAMICA z Łodzi ul. Przędzelniana lub Dunikowskiego. Nie dość że naprawa trwała 9godz. to do tego miesiąc po zakończeniu gwarancji (12 mies.) maglownica znowu cieknie. Porażka
                  Regenerowałem u nich magiel w Vectrze - wszystko było ok. Przekładnia była sucha nawet po zakończeniu gwarancji zaś sama naprawa trwała od 8 do 14. Zastrzeżenia to: niedbałe przykręcenie koła (w efekcie śruba wypadła w trakcie jazdy) i upieprzone wnetrze
                  Stefan_KTP

Komentarz

• giiiienek
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 242

A z jakiej to racji gwarancji powinno byc 24 miesiące to jest ustalane indywidualnie moga dac tyle ile chcą.

Komentarz

• dzarusia
                      Classic
                      • 2007
                      • 7

Re: Regeneracja maglownicy

to do tego miesiąc po zakończeniu gwarancji (12 mies.) maglownica znowu cieknie. Porażka[center:1a6436758e][/center:1a6436758e]
                      niestety ja mam podobnie, rok temu była robiona i znowu trzeba robic. dokładnie miesiąc po gwarancji. aczkolwiek nie wiem w jakiej firmie była robiona

Komentarz

Pracuję...