Strzelajacy gaz w sekwencyjnej instalacji Czy to mozliwe?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • surowy
    Classic
    • 2008
    • 6

no dobra

po raz kolejny, zostałem namaszczony upoważnieniem, ze tak powiem i tak dalej, panie dzieju...

grill u cook'ów jest jutro , kto nie dojedzie ten trąba :!: :szeroki_usmiech

wszystko jak zwykle :!:

zapraszam w imieniu przemiłych Gospodarzy :!: :!: :!:

[ Dodano: Czw 02 Sie, 07 10:50 ]
    podobno czeka na nas pewna niespodzianka 8)
  • gsm-raf
    Classic
    • 2007
    • 28

Witam wszystkich Od jakich 3mc jestem posiadaczem skody octavi 1.6AEE i po przesiadce z Vw golfa III zagazowanego stwierdzilem ze zaloze do mojej Czeszki sekwencje zeby dobze sie sprawowała. Ku mojemu zdziwieniu po miesiacu uzytkowania zaczely sie schodki. naipierw regulacja itp a po pewnym czasie zaczol strzelac gaz. tzn podczas jazdy np okoo 130km/h i odpusczczeniu gazu (hamowanie silnikiem) nastepuje strzal ze az ogien z rury idzie. Dodam ze jak sie jezdzi do 100wki to nie mam tego objawu. Gazownik wymienil listwe wtryskiwaczy i dalej to samo i rozklada rece. Zwala wine na przypalone zawory itp Czy jest ktos mi w stanie pomuc co to moze byc? Z gory dzieki i pozdrawiam

P.S jestem nowy ale chetnie pouczestniczyl bym w zyciu OCP na spotach
    WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• markowski
      Ambiente
      • 2006
      • 224

no ale przeciez klasyczny strzal to jest w dolocie - to troche inne zjawisko. Tobie jak rozumiem wali z wydechu.
      pozdrawiam
      Markowski
      OI AXR 06 185@377

Komentarz

• scott
        Classic
        • 2006
        • 36

Moze ustawiona mieszanka za bogata i sie dopala w wydechu?? Cos ten gazownik slaby, ja mialem w nubrze II gen i NIGDY nie strzelila !

Komentarz

• pleban
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 580

w IV generacji strzela ?????????????

Ja mam gaz zakładany w silniku 1,6 przy 200 kkm, a teraz (po roku) mam 256 tys.
          NIGDY mi nie strzelił, ani przy 100, 130 czy 190 km/h (notabene - nie był to dobry pomysł na zimówkach przy 15st C na obwodnicy 3miasta)

Gazownik powiedział,\ że IV gen nie ma prawa strzelać, bo konstrukcja jest zupełnie inna niż w II gen.

Polecam na początek zmienić gazownika, choć jak rozumiem wolisz robić to "na gwarancji"

Dopytaj o dobrego w wawie, myślę że pomoże
          pozdrawiam
          była O1 1,6 102 KM
          była O1 1,9 TDI 90 KM
          była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
          był Citroen Berlingo 1,6 HDI
          jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• tomi98
            Rider
            • 2004
            • 564

Zamieszczone przez gsm-raf
            Zwala wine na przypalone zawory itp
            a jaki masz przebieg ? bo coś mi się nie chce wierzyć , że możesz mieć wypalone zawory...powiem jedno ...gazownik do dupy !

jakiej firmy masz instalkę ? a może to nie sekwencja i dlatego strzela !!!

Komentarz

• Eryk1
              Drive
              • 2007
              • 43

Moze masz w zlym miejscu zalozone wtryskiwacze od gazu jesli robil jakis paprok to jeszcze
              sklad mieszanki. Powinien zabrac laptopa do auta i ustawic ci fure w czasie jazdy. Oprocz tego wymien swiece i przewody i sprawdz kopulke bo wyglada to jakby zaplon ci wypadal a pozniej niespalony gaz poprostu sie wypala robiac bum :szeroki_usmiech tak dalej pojdzie i katalizator z pewnoscia na tym ucierpi.

Komentarz

• Janusz
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 598

ja tez mam gaz od ponad poltora roku sekwencje, i nigdy mi nie strzelil ile bym nie jechal. Widocznie gazownik do dupy, widze ze jestes z Pruszkowa jak chcesz to tu w Raszynie gdzie ja robilem gaz moze by zerkneli , musze powiedziec ze jestem zadowolony. Samochod jezdzi tak samo na gazie i benzynie.

Komentarz

• cook
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 181

Zapytaj tu http://www.kopiczko.pl/ , robili mi instalację w 1.8T, na pewno uzyskasz pomoc.
                  Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

świece, przewody, sonda lambda. to na początek do sprawdzneia ew. wymiany jeśli padaka. no i zmień gazownika- zwalanie winy na zawory to trochu nie na miejscu. sekwencja nie ma prawa strzelić.
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• gsm-raf
                      Classic
                      • 2007
                      • 28

Swiece NGK przewody orginal czeskie kopulka palec wymieniony wszystko wymienilem u nich zeby nie powiedzieli ze lipa. Samochod ma 200tys na sekwencji przejechalem jakies 5tys i na poczatku bylo dobze. A strzal jest nie w dolocje tylko w wylocje waliw wydech ze az ludzie z drogi zjezdzaja (jak w maluchu) Instalacja jakiejs polskiej firmy. Gazownik miesci sie w Otrebusach po trasie z Pruszkowa do Grodziska Maz.... (((((((((NIE POLECAM)))))))
                      Narazie pobujam sie z nia na gwarancji Usterka jest musza ja usunac. Maja problem

Janusz podaj namiar na tego gazownika w Raszynie. Dziekuweczka
                      WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• Janusz
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 598

hmm ze jestem zadowolony z jego wykonania wiec go zareklamuje troche
                        Al. Krakowska 33a Wawa tel. 797 39 00 teraz wytlumacze gdzie oni sie mieszcza: jadac od Wawy do Raszyna mijasz REAL na okeciu przy Szyszkowej i za jakies 200-300 m po prawej str (miniesz zaklad gdzie beda wstawiac szyby, a to jest chyba 2 czy 3 posesja dalej) jest ten warsztat , Hmm na tym samym podwurku jest dom uciech a warsztat jest w glebi ... nie trudno zauwazyc

Komentarz

• gsm-raf
                          Classic
                          • 2007
                          • 28

Ok Dzieki JANUSZ PZDR
                          WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• Witek1952
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 196

Witam.
                            Jak bedą wypalone zawory wydechowe to może walic ogniem w wydech.Tylko dziwne,że dzieje się to dopiero przy wyższych prędkościach.Wystarczy zmierzyć ciśnienie sprężania i wtedy będzie wiadomo.Pozdrawiam.
                            Witek

Komentarz

Pracuję...