Na Briskodzie w wątku "New feature simply clever".
Uchwyt osłony nad pedałami
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Uchwyt osłony nad pedałami
Panie i Panowie, ułamałem jeden z 2 uchwytów trzymających osłonę nad pedałami. Zaznaczone na obrazku:

Internetowa ETKA twierdzi, że uchwyt ma nr 1H0937083, ale po pierwsze grafika wypluwa coś innego a dodatkowo pod tym nr nigdzie tego do kupienia nie widzę. Jest niby Wie ktoś czy to cholerstwo występuje w sprzedaży czy pozostaje mi szukanie jakegoś egzemplarza na części?
-
Ja bym to naprawił w ten sposób, że do pozostałego "korzenia" przykręcił blachowkrętem blaszkę w kształcie litery U.
Można też połączyć ułamane części przez nawiercenie i wkręcenie śruby, albo wtopić śrubę za pomocą lutownicy.
Komentarz
-
Niebardzo jak jest te połamańce łączyć - małe to, cienkie i jeszcze to dobiłem próbą naprawy :wink:
Natomiast do auta wolałbym blach nie wkręcać, zdecydowanie wolę poszukać takowego plasticzku.
Komentarz
-
Miałem na myśli nie wkręcanie śruby w blachę samochodu, tylko w tą plastykową część uchwytu wtykaną w otwór w samochodzie. Można naprawić, a póżniej kupić przy okazji i wymienić. A jak wiadomo z praktyki, takie prowizorki są czasami bardzo "długo trwałe".
Komentarz
Komentarz