Uchwyt osłony nad pedałami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiura
    Classic
    • 2010
    • 19

Na Briskodzie w wątku "New feature simply clever".
  • PieTrzaK
    L&K
    • 2009
    • 1323
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Panie i Panowie, ułamałem jeden z 2 uchwytów trzymających osłonę nad pedałami. Zaznaczone na obrazku:

Internetowa ETKA twierdzi, że uchwyt ma nr 1H0937083, ale po pierwsze grafika wypluwa coś innego a dodatkowo pod tym nr nigdzie tego do kupienia nie widzę. Jest niby Wie ktoś czy to cholerstwo występuje w sprzedaży czy pozostaje mi szukanie jakegoś egzemplarza na części?

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1086
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Ja bym to naprawił w ten sposób, że do pozostałego "korzenia" przykręcił blachowkrętem blaszkę w kształcie litery U.
      Można też połączyć ułamane części przez nawiercenie i wkręcenie śruby, albo wtopić śrubę za pomocą lutownicy.

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Niebardzo jak jest te połamańce łączyć - małe to, cienkie i jeszcze to dobiłem próbą naprawy :wink:

Natomiast do auta wolałbym blach nie wkręcać, zdecydowanie wolę poszukać takowego plasticzku.

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Miałem na myśli nie wkręcanie śruby w blachę samochodu, tylko w tą plastykową część uchwytu wtykaną w otwór w samochodzie. Można naprawić, a póżniej kupić przy okazji i wymienić. A jak wiadomo z praktyki, takie prowizorki są czasami bardzo "długo trwałe".

Komentarz

Pracuję...