salvado, Wlasnie glebokosc ma znaczenie Bo w koncu miejsce sie konczy. Wchodzi swobodnie radio typu Uniden/President i kilka innych o podobnych wymiarach. Da sie tez wlozyc np Alana 48+
Witajcie.
Mam takie pytanko, bo cos czuje ze gosc który mi przywoził moja octavke z niemiec mnie delikatnie wkręca. tzn tak: auto bylo kupione w niemczech od pierwszego własciciela. gosc mi przywiózł ten samochod do Polski, i co sie okazalo ze trzeba kupic opony bo te co sa sa juz troche zjechane (auto ma przejechane 105tys km, bylo serwisowane i jest na to ksiazka). dzis zakladalem nowe opony, no i podczas wymiany zauwaazylem ze na starych oponach niegra mi jedna sprawa. otóz tak: stare opony byly z firmy firestone i na nich bylo napisane ze sa wyprodukowane w Polsce (made in Poland). jak to jest mozliwe skoro auto bylo kupione w niemczech??????.
wydaje mi sie ze gosc po powrocie do kraju załozyl przed odbiorem auta jakies gumy ktore sa zjechane a dobre opony ktore mogły byc przy mojej niuni wział na sprzedaz.
co o tym sadzicie?
ponadto dodam ze w bagazniku mam nowiutkie pełne koło zapasowe z tej samej firmy ale na nim pisze ze jest wyprodukowane we francji....
dariuspolo, zważ na to, że Zafira jest produkowana w Gliwicach. Octavia natomiast w MB w Czechach.
Pytanie, które nadal pozostaje bez odpowiedzi, czy fabryki samochodów Skoda, Opel i inne montują opony danej firmy (np. Firestone) na koła jezdne z jednej fabryki, a na koło zapasowe z innej fabryki tego samego producenta. Dziwne to, ale może tak jest.
wątpliwe jest aby 105 kkm było nakulane 1 kompletem opon :shock:
najprawdopodobniej był już to drugi komplet, który z zapasem mógł nie mieć nic wspólnego.. stąd różne pochodzenie opon..
ja bym się tym nie przejmował tylko korzystał z uroków jazdy Octavką...
Zgadzam się z poprzednikiem, tylko ta Twoja ilosc spalanego paliwka mnie boli, chyba lewy pas i blokujesz wszystkich???????
Ja pralkę przywiozłem sobie sam z Niemiec przed laty, a teraz wymianiałem w niej dwa łożyska na wale i co ..........są produkcji PL, Iskra Kielce.
:?
dariuspolo, zważ na to, że Zafira jest produkowana w Gliwicach. Octavia natomiast w MB w Czechach.
Pytanie, które nadal pozostaje bez odpowiedzi, czy fabryki samochodów Skoda, Opel i inne montują opony danej firmy (np. Firestone) na koła jezdne z jednej fabryki, a na koło zapasowe z innej fabryki tego samego producenta. Dziwne to, ale może tak jest.
Hi,
a kto powiedzial ze to byl pierwszy komplet opon tego auta.
Napisalem ze to byl: moj nowy w niemczech kupiony komplet opon firmy
firestone dla mojej starej Zafiry( na szczescie szybko sie jej pozbylem).
:wink:
kristo, Wiesz ile ja mam zrobione i wiesz jak moje opony wygladaja, do tego sa tez zimowki. Tak wiec nie ma problemu, zeby przejechac tyle na jednym komplecie
Te Twoje to jakos za szybko polecialy mimo wszystko, albo Matador tak ma :twisted:
ja bym sie nie strsował jak rozebrałem 3/4 octavki to miałem made in :
czech
slovakia
germany
france
spain
poland
china
i pare jeszcze których nie pamiętam
a opony mogą być polskie bo jest kilka fabryk fairestona w PL - co za problem zrobić exporcik do D? .
na pugu mojej żony były fuldy made in poland a uato na 100% przyjechało na nich z D.
Myślę, że koleś nie musiał tu ściemniać :szeroki_usmiech
no jasne ze wiem przeciez to najlepszy imprezowy kącik w lubaczowie. restauracja twojego wujka to extra miejsce lubie tam przebywac klimacik jest spoko ))))
Komentarz