RT, Wygluszysz przednie drzwi, to zaczniesz slyszec szum z tylnych Sam to przecwiczylem i bardziej mnie to denerwowalo niz szum ze wszystkich drzwi
stukanie na luzie co to jest???
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez daneczek76to znaczy jak silnik pracuje na biegu jałowym czyli na wolnych obrotach to masz stuki?
Moze to łożysko oporowe.
Młody jaki masz silnik? Czy oprócz stukania silnik chwilami wibruje i trzęsie się?
Jeśli masz Diesla albo 20VT to może umiera Ci koło dwumasowe.
Jeśli to benzyna 1,6 lub 2,0 i takie jaja się dzieją to może oznaczać początek końca skrzyni biegów (przeważnie w 1,6). Jak wciskasz sprzęgło to rozłączasz dopływ strumienia mocy na wałek sprzęgłowy skrzyni. Ja obstawiam albo łożyska tego wałka albo któreś z łożysk kół zębatych.Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
tzn mam 1.9 TDI ALH po odpaleniu delikatne drgania silnik dziwnie pracuje psez pare sekund i po chwilo ok.
a pozatym jak odpalam silnik to słysze takie kchhhh taki dzwięk dziwny po odpaleniu tylko.
i ciężko mi pali muszę potszymac pokrecic zeby zapalił i jak odpali to dymek poleci???
co to może wszysko znacyc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444albo świece żarowe-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekczy da jakoś VAG-iem sie sprawdzic ich stan
P.S. Jak ktoś wymienia wtryski to można sprawdzić świece przez dziurę po wtrysku - widać jak świecą. Radzę to zawsze zrobić przy okazji.Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444Daneczek nie siej dezinformacji Jakby się rozsypywało łożysko oporowe to wciśnięcie sprzęgła poowduje szuranie, piszczenie, jękli i inne dziwne odgłosy.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mlodya ten bendiks co to jest
stukanie na wolnych obrotach może powodować jeszcze wybita poduszka pod skrzynią biegów lub wyrobiona tarcza sprzęgła raczej nie łóżysko oporowe, przecież na luzie łożysko oporowe nie pracuje, dopiero jak się naciśnie sprzęgło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mad_marku mnie zauwazylem chwilowe wibracje (delikatne) jak np. dojezdzam do skrzyzowania i wrzucam jalowy bieg (bez znaczenia czy hamuje czy nie). Przewaznie jak juz dojade do swiatel to wibracje zanikaja...
Komentarz
-
-
Z tego co się zorientowałem, to jest to problem z nastawnikiem pompy wtryskowej. Potrzebne czyszczenie lub regulacja
nie mialem jeszcze okazji potestowac, ale jak narazie to wydaje sie ok. przed zmiana rozrzadu mialem jeszcze taki symptom ze pedal gazu maksymalnie wduszony nie dawal pelnej mocy, musialem go lekko odpuscic zeby samochod lepiej szedl. teraz wydaje sie jakby ten problem zniknal ale czy na pewno to powiem za 2-3 dni jak wiecej pojezdze i zwroce uwage czy te drgania caly czas wystepuja.
Komentarz
-
Komentarz