[Majówka] Octavia 1.4 - cewka zapłonowa potrzebna na już.
Zwiń
X
-
[Majówka] Octavia 1.4 - cewka zapłonowa potrzebna na już.
Witam,
jadąc na majówkę moja octavia straciła moc. Po podpięciu do komputera okazało się, że jest problem z cewką. Rozkręciłem i potwierdziłem - jedna cewka przestała żyć. Poszukuję sklepu motoryzacyjnego lub osobę, która ma na stanie cewkę zapłonową do octavii I w okolicach Skalbmierza, Kazimierzy Wielkiej, Pińczowa, Jędrzejowa. Ogólnie województwo świętokrzyskie.
Wolałbym nie wracać dzisiaj na śląsk z trzema sprawnymi cewkami - nie ma komfortu jazdy, a i katalizatora szkoda
Może ktoś coś pomoże.
Pozdrawiam.
-
-
BobLapwing, nie wiem, czy coś pomogę, bo może to zabrzmieć, jak musztarda po obiedzie, ale z przykładu mojego znajomego, który miał Golfa 4 1,6 105KM wiem ,że te cewki mają jakąś wadę i zwyczajnie się przegrzewają, po czym następuje przebicie. Dodatkowo nie pomaga obudowanie ich górnym deklem na silniku (brak cyrkulacji powietrza). Spróbuj ściągnąć dekiel na silniku, może tylko się przegrzała.
Komentarz
-
-
Po kilku telefonach do lokalnych mechaników udało się jedną działającą używaną cewkę załatwić. Dojechałem na niej do domu (około 120 km) po czym znowu ten sam objaw, czyli brak mocy i drgania silnika.
Albo używana cewka wyzionęła ducha, albo świece już uszkadzają cewki po kolei.
Jutro wymieniam świece i na pewno używaną cewkę. Chyba, że poszła kolejna cewka, to już mam dwie do wymiany.
Komentarz
-
Komentarz