Zamieszczone przez juhas77
Tu kupiłem http://moto.allegro.pl/item226271347..._octavia_.html :wink:

Kilka lat temu mielismy Felicje z tym silnikiem w miescie mniej niz 8l bylo ciezko, a Octavia jest ciezsza. W trasie przy predkosciach 110-130km/h palila 7l. Nie wiem nawet ile by to palilo zima, bo byla uzywana tylko w miesiacach letnich dokladnie czerwiec,lipiec,sierpien przejechala 13kkm i poszla dalej do ludzi
I na tamto auto ten silnik byl wystarczajacy, co przy ciezszej Octavii nie moge powiedziec, mimo ze taka nie jezdzilem
ale nie dla tych ktorzy maja ciezka noge :szeroki_usmiech ( czyli ja ) jest zdecydowanie za slaby koszt dolozenia tych 20 koni jest spory i mija sie z celem
. Co do spalania przy mojej jezdzie auto pali mi w miescie ok 11-12 l :evil: ( ale nie patrze na to
trzeba to sie jezdzi ) ale auta moich kolegow ( 1 ma VW golfa V5 2300 a 2 opla Vectre 2,5 V6 ) przy nawet lekkiej wariacji ( jada mniej wiecej z ta sama pradkoscia co ja ) spalaja ok 11 l i nie mecza silnka a ja swoj piluje. Tak wiec jak lubisz przycisnac to nie polecam , a jezeli do spokojnej jazdy to jak najbardziej polecam
jak na 75 koni auto bardzo łajnie jeżdzi, oczywiscie nie wolno porównać to do TDI czy do mocniejszych benzynek. Jak na tę moc i spalanie jeżdźi bardzo dobrze. Miałem okazję powozić O1 z silnikiem 100km oraz O2 100 koni i uważam, że jeśli ktoś nie oczekuje super wrażeń i nie ma ochoty lub możliwości wydać więcej kasy to spokojnie może kupić O2 z silnikiem 100 koni :!: i wiadomo , że dizle są lepsze , szybsze, mniej palą i można je rasować ale i tak kosztują ładne tysiaki więcej. :!: i taka jest prawda i tego nie można podważyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale skoro nigdzie mi się nie spieszyło...
Komentarz