[O2] 1,6 MPi Ambiente czy jest sens?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janusz
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 598

wszystko jest uzaleznione od tego jak kto jezdzi , ten sam samochod moze spalac wiecej lub mniej w zaleznosci od tego jak dana osobajezdzi ( 2 kierowcow bedzie jechalo tym samym sam i kazdemu wyjdzie inne spalanie )

Komentarz

• Wacek.pl
      Drive
      • 2007
      • 99

Zamieszczone przez Janusz
      wszystko jest uzaleznione od tego jak kto jezdzi , ten sam samochod moze spalac wiecej lub mniej w zaleznosci od tego jak dana osobajezdzi ( 2 kierowcow bedzie jechalo tym samym sam i kazdemu wyjdzie inne spalanie )
      Dokładnie tak jak napisałeś.
      Ale 8,5 w mieście przynajmniej w krakowie można między bajki włożyc.No chyba że jedziemy nocą,inaczej nie da rady.
      1.6i ICE 2002

www.czystegroby.za.pl

Komentarz

• gsm-raf
        Classic
        • 2007
        • 28

jak słyszę , że 1.6 pali 8.5 w mieście to pozistawiam to bez komentarza
        Teraz jak mam gaz to pali 12l na sekwencji. Wszystko zalezy od stylu jazdy Zakładajac gaz zdjołem z głowy kapelusz PZDR
        WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• Tabel
          Rider
          • 2007
          • 312
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dziękuję bardzo za liczne odpowiedzi Skoda już na dobrą sprawe jest zamowiona. Jazda probna będzie ale najprawdopodobniej na TDI jakims lub na 1,6 ale nie MPI tylko FSI. Może mi powiecie na co mam zwracać uwage przy zakupie zeby nie za bardzo mnie wyciurali z kasy i zeby nic nie przeoczyc. Co macie na myśli że niektorzy "mogą duzo"? Moga mi taniej samochod załatwic?:>
          ŚKODA 120 L z 1977 roku.
          ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.

Komentarz

• Wacek.pl
            Drive
            • 2007
            • 99

Zamieszczone przez Tabel
            Co macie na myśli że niektorzy "mogą duzo"? Moga mi taniej samochod załatwic?:
            Pisz na priva do djczas-a.
            Napisz mu jaką wersje byś chciał i jakie wyposażenie.
            Jego zapytaj co i jak , on w Krakowie wiele może.
            A na pewno będzie Ci się opłacało jechac po odbiór do Krakowa.
            1.6i ICE 2002

www.czystegroby.za.pl

Komentarz

• darek93
              Classic
              • 2007
              • 36

Ja mam OII 1.6 MPi w wersji ambiente i jestem bardzo zadowolony z wyboru. W trasy dlugie raczej nie jezdze - najczesciej latam.

Ostatnio na dlugi weekend pojechalem do Gdanska (z Wawy) i byla to do tej pory najdluzsza przejazdzka dla mojej Octavki. Z silnika jestem zadowolony. Jechalem za kumplem ktory jezdzi megane 2.0 benzyna ok. 140KM (jego w pelny bagaznik + 3 osoby i pewnie bez paru koni, bo ma 6 lat) i moja octawka (2 osoby + bagaze) przy przyspieszeniach od 80-100 km/h nie odstawala. A wiec silnik jest elastyczny.

Jak wyjechalismy na obwodnice Gdanska to znajomy bal sie przekraczac 160 km/h (byl spory wiatr) za to octawka duzo lepiej reagowala na boczne silne wiatry i mozna bylo spokojnie przyspieszyc.

Dodatkowo w trasie spalila srednio 7.5 litra (wedlug recznego kalkulowania, komputer pokazal 7.3) co jest dobrym wynikiem biorac pod uwage ogromne korki na trasie przy wyjezdzie z Warszawy i w wiekszych miejscowosciach (nie ma to jak dlugi weekend!).

Do 120-130 km/h w srodku jest dosc cicho. Jazda ze stala predkoscia ok 150 km/h moze byc dosc uciazliwa ze wzgledu na dosc wysokie obroty... ale mozna sie przyzwyczaic.

Nastepnym razem kupie mocniejsza beznyne - najchetniej RSa. Ale tak rozsadniej to optymalne dla octawki wydaje mi sie 150 KM.

Komentarz

• Hanz2k
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 522

To poczekaj chwilę. W nowym roku modelowym będzie 1,8 TFSI 160 km.
                Hanz2k
                1,8 T by MT
                :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Tabel
                  Rider
                  • 2007
                  • 312
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czekałem, czekałem i jest Już ponad tydzień jeżdzę Octavką Na moc silnika nie narzekam, jak dla mnie zadawalająca. Spalanie roznie mi pokazuje-oscyluje w granicach 10l na 100km tylko i wylacznie jezdzone w miescie. Komputer narazie swiruje-raz pokazal nawet 99 litrow Jak wyjezdze paliwko to zresetuje komputer i zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie jestem bardzo zadowolony. Dynamika silnika odpowiednia, spalanie troche mniej mi sie podoba ale mysle ze to tez kwestia stylu jazdy. Ostatnio jak jechalem w miare spokojnie to komputer pokazywal 5,5l. Dziękuje bardzo za wszystkie wypowiedzi. Mam nadzieje ze wybor silnika 1,6 MPI okaze sie sluszny Pozdrawiam.
                  ŚKODA 120 L z 1977 roku.
                  ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.

Komentarz

Pracuję...