Ja robię za kierowcę :!: Zrobimy Ci lektykę do i z samochodu. Z tyłu na kanapie się cały wyciągniesz Damy radę :szeroki_usmiech Do piątku jeszcze może będzie lepiej. Trzeba być dobrej myśli
Póki co zdrówka życzę Tobie i wszystkim chorującym :!: :!: :!:
Narka :!: Spadam na miasto :szeroki_usmiech
Od nie dawna jestem posiadaczem octavi I 2,0 z 99 r model 2000.Mam takie małe pytanie które mnie nurtuje,otóż na liczniku a dokładnie po przełanczaniu pomiedzy wskazaniami komputera spalanie godz czas itp jest tez temperatura ale zamiast stopni mam ------ o takie kreski czy może mi ktos powiedzieć czy to uszkodzony czujnik czy może ten model nie ma termometra zewnetrznego?a jezeli nie ma czy istnieje mozliwosc jego zamontowania?
Zgóry dziekuje kolegom za odpowiedz. pozdrawiam
czujnik się znajduje za lewą kratką w zderzaku przednim zdejmij kratkę zajrzyj po zewnętrznej powinien być może wtyczka jest rozłączona lub tak jak piszesz uszkodzony czujnik
mam zwykla klime ale chyba znalazlem problem zdemontowalem ta kratke a tam pustostan tzn brak czujnika sa kabelki bez wtyczki ,mam teraz pytanie czy jak podlacze czujnik czy to zadziala?
,mam teraz pytanie czy jak podlacze czujnik czy to zadziala?
jak jest wtyczka a w okrągłym mocowniu nie ma czujnika to kupi zamontuj będzie działać
nie ma ani wtyczki sa uciete kabelki ani tej blaszki a na komputerze zamiast temp.pokazuje -----
[ Dodano: Nie 14 Cze, 15 23:38 ]
Zamieszczone przez pablokinah
Zamieszczone przez krzys38
,mam teraz pytanie czy jak podlacze czujnik czy to zadziala?
jak jest wtyczka a w okrągłym mocowniu nie ma czujnika to kupi zamontuj będzie działać
chyba kupie czujnik koszt na alll egro jakies 20 zl używany podlacze i zobacze co sie stanie a noz zadziala jade do chorwacji i wolabym wiedziec ile jest na zewnatrz stopni
Ja podepnę się do tematu. W moim samochodzie czujnik pokazuje temp. bezbłędnie, ale do czasu... kiedy włączę klimatyzację, wskazania temp. momentalnie skaczą w górę o jakieś 7-10 st. Ciekawe zjawisko... Ktoś ma pomysł z czego może to wynikać?
jak wł. klimę to automatycznie załącza się wentylator, prawdopodobnie ciepłe powietrze z chłodnicy dmucha na czujnik, albo czujnik jest założony w złym miejscu albo nie masz jakiegoś plastiku w okolicach chłodnicy.
Zamieszczone przez Delma
do czego jest ten czujnik na podszybiu
komp bierze temp. z dwóch czujników, górnego i dolnego m.in. do wyświetlacza na zegarach.
W zimie, jeśli temp. spadnie do ok. +5 st.C a czujnik w zderzaku odczyta temp. o ok. 4 st.C niższą niż ten na podszybiu zapala się gwiazdka(*) obok odczytu na wyświetlaczu ostrzegając o możliwej gołoledzi.
Komentarz