jlupino, jakie masz radio, ktore tym steruje??
Przedłużona gwarancja - Skoda Life Time - czy warto ?
Zwiń
X
-
Przedłużona gwarancja - Skoda Life Time - czy warto ?
Witam,
Już za m-c stanę sie posiadaczem nowiutkiej Octavii 1.9TDI.
Dealer namawia mnie na przedłużoną pięcio-letnią gwarancję tzn +3lata do 2 standardowych
Jest to gwarancja obejmująca wszystkie zespoły mechaniczne i elektryczne z pominięciem elementów ulegających naturalnemu zużyciu (klocki, tarcze, amortyzatory, żarówki, filtry) oraz car audio, wydechu, pasków napędowych, lakieru i reflektorów..
Jak myślicie ? Czy warto za to dać 3k zł. ? Czy jest duża szansa że to mi sie zwróci ? Z tego wynika że wchodzi w to remont zawieszenia, ale czy przy typowych przebiegach 15k-20k będzie zużyte ?
Z góry dzięki za wszelkie uwagi i spostrzeżenia
-
-
elektor, zawieszenia przeciez nie masz na gwarancji.
Ja patrzac na swoja octavke to bym nie polecal, zwlaszcza za 3kola. Co prawda moja ma dopiero niecale 4 lata ale do tej pory (po gwarancja, ale wczesniej tez nic nie bylo) zepsul mi sie tylko wylacznik swiatel stopu za ktory zaplacilem 145pln raze z wymiana w ASO. Nic wiecej sie nie sypie (odpukac) :szeroki_usmiechBouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
elektor, z tego, co wiem docyzję o wykupie przedłużonej gwarancji mozna podjąć do 18 miesiąca od zakupu a niekoniecznie przed zakupem. Ja odbierałem autko pod koniec lutego i też mnie namawiali, a jak podrążyłem temat to stwierdziłem, że poczekam z tą decyzją 1,5 roku. Ponadto trzeba być świadomym, że taka "przedłużona" gwarancja jest wydana nie przez SAP a po prostu przez firmę ubezpieczeniową (chyba ALLIANZ) i dziś nikt z nas nie wie czy firma ubezpieczeniowa jak to firma ubezpieczeniowa nie będzie potem szukała dziur w całym i czepiać się byle czego, żeby tylko nie zapłacić za naprawę.
Komentarz
-
-
mi powiedziano, że w ogóle nie ma czegos takiego jak przedłużona gwarancja :lol:Zamieszczone przez uweelektor, z tego, co wiem docyzję o wykupie przedłużonej gwarancji mozna podjąć do 18 miesiąca od zakupu a niekoniecznie przed zakupem
ale nie wiem czy bym sie decydował, raz, że program a dwa, że im częściej mam z nimi do czynienia chociażby podczas przeglądów, tym mniejsze zaufanie niestety :? :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
nam też :szeroki_usmiechZamieszczone przez szkodami powiedziano, że w ogóle nie ma czegos takiego jak przedłużona gwarancja
elektor, Jeżeli zamierzasz robić takiego rzeczy jak chiptuning czy dobre nagłośnienie to nie polecam branie takiej gwarancji , bo zawsze znajdą się tacy co udowodnią , że akurat to jest z Twojej winy , a tak wydasz 3 tys mniej :wink:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
szkoda, może to po prostu tak jak w innych sprawach zależy od kompetencji, rozeznania i dobrych chęci kolesiów z salonów. Mi zaproponowano przedłużenie gwarancji na 3 rok za 1380zł; na 3i4 rok za 2390zł ; oraz na maxa czyli aż do 5 roku za 3480zł. W sumie to jest faktycznie trochę kasy, więc na starcie zrezygnowałem. Teraz mam jeszcze 16 mies. na decyzje, ale raczej se opuszcze, tym bardziej, jak w międzyczasie zrobię jakiegoś chipa
Komentarz
-
-
elektor, myślę że wykupienie takiej gwarancji to strata kasy, i tak będziesz miał te dwa latka na wyszukanie wszystkiego co jest nie tak i powinno zostać poprawione. Swoją drogą moja ma już 6 lat i 140tyś przebiegu i nic złego się z nią nie dzieje. Wymiana tylko właśnie elementów eksploatacyjnych których przedłużona gwarancja nie dotyczy. Lepiej zostawić sobie te 3tyś zł i wydać je na przeglądy niż na coś z czego i tak pewnie nie będziesz korzystał.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Adrian, A widzisz, a mi sie przydalo. Po gwarancji poszedl wyszprzeglik, a potem turbina miala zapieczone kierownice, wymienili bez gadania i generalnie zwrocilo sie z nawiazka. Cos tam jeszcze tez bylo robione. No ale to bylo OI.
A OII duzo przejechane nie ma, ale jak narazie psuc sie nie chce i chyba szybko sie nie zepsuje. Ale wlasnie tak sie zastanawiam, czy wysyp awarii nie nastapi wlasnie po gwarancji w 3 i 4 roku uzytkownia.
Komentarz
-
-
Maicroft, mi Turbo dopiero teraz mówi papa więc już nawet po ewentualnie wykupionej gwarancji. I wcale nie ukrywam że to całkowicie moja wina :cry:PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Wspominasz że na zawieszenie nie ma gwaracji ..ale chyba ta przedłużona właśnie je obejmuje ...Zamieszczone przez Boulielektor, zawieszenia przeciez nie masz na gwarancji.
Ja patrzac na swoja octavke to bym nie polecal, zwlaszcza za 3kola. Co prawda moja ma dopiero niecale 4 lata ale do tej pory (po gwarancja, ale wczesniej tez nic nie bylo) zepsul mi sie tylko wylacznik swiatel stopu za ktory zaplacilem 145pln raze z wymiana w ASO. Nic wiecej sie nie sypie (odpukac) :szeroki_usmiech
poniżej opis z OWU tej gwarancji :
Wariant Pełny
l) Ochroną ubezpieczeniową są objęte wszystkie
mechaniczne i elektryczne elementy i zespoły pojazdu, wchodzące w skład Oryginalnego wyposażenia fabrycznego, lub części zamienne za¬twierdzone przez producenta, z wyjątkiem:
a) części, które wymagają okresowej wymiany, takich jak: koła i opony, świece zapłonowe, pióra i ramiona wycieraczek, szczęki i klocki
hamulcowe, bębny i tarcze hamulcowe, amortyzatory, akumulatory, żarówki, bezpieczniki i filtry: paliwa, powietrza, oleju i przeciwpyłowy;
b) następujących akcesoriów i elementów wyposażenia pojazdu: sprzętu audio-wideo, systemów nawigacji satelitarnej, lokalizacji i zabezpieczenia pojazdu przed kradzieżą (chyba że jest to urządzenie montowane fabrycznie), anten radiowych i zasilających je silniczków, nadwozia, powłoki lakierniczej, systemu odprowadzającego wodę z nadwozia, uszczelek drzwiowych i okiennych, klamek, zawiasów, ograniczników otwarcia drzwi, wszystkich szyb, tapicerki, reflektorów, lamp, układu wydechowego wraz z katalizatorem (z wyłączeniem sondy lambda), mocowania kolumny McPhersona, elementów ozdobnych, uszczelek i uszczelniaczy, pasków napędowych osprzętu silnika, elementów sprzęgła zniszczonych w wyniku normalnej eksploatacji i wypalonych łub odkształconych, instalacji gazowych.
2) Paski napędowe rozrządu są objęte ubezpieczeniem, jeśli ich ostatnia wymagana wymiana nastąpiła zgodnie z zaleceniami producenta pojazdu, została dokonana przez partnera serwisowego SKODA (wymagane udokumentowanie wymiany dokonanej przez partnera serwisowego SKODA).
IMO... Po przeczytaniu tego forum i problemów z lakierem ..szkoda że nie obejmuje lakieru i uszczelek :evil:
Komentarz
-
-
no masz sam napisalesZamieszczone przez elektorz wyjątkiem:
a) części, które wymagają okresowej wymiany, takich jak: koła i opony, świece zapłonowe, pióra i ramiona wycieraczek, szczęki i klocki
hamulcowe, bębny i tarcze hamulcowe, amortyzatory, akumulatory, żarówki, bezpieczniki i filtry: paliwa, powietrza, oleju i przeciwpyłowy;
sworznie i inne IMO tak samo. To jest czesc ktora sama ulega zuzyciu. Chyba ze masz cos innego na mysli mowiac o zawieszeniu :?:
Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-

ops:
Komentarz